Witam..To jest łatwy i tani bajer a bardzo ułatwia jazdę w nocy.
Ja założyłem lusterko od 166 na allegro kupiłem za 30zł, wszystkie uchwyty pasują tylko odkręcasz jedną śrubkę z tyłu kulki i przykręcasz nowe.
Zasilanie lusterka jest na 3 piny (pierwszy + i trzeci pin -) drugi pin sobie podarowałem jest to + od czujnika biegu wstecznego, gdy cofasz nie ściemnia się.. zasilanie podłączyłem do szyber dachu ale można także od oświetlenia wnętrza
Prosty bajer ale bardzo przydatny.
Pozdrawiam...dołączam foto
![]()
Ostatnio edytowane przez adio21 ; 31-10-2011 o 11:30
Belfer thanked for this post

To już trzeba było fotę jakąś rzucić... We wszystkich ar166 lusterka wsteczne są fotochromatyczne? Po czym poznać że fotochromatyczne?
alfa zamiast mózgu

OK. jutro postaram się jakieś foto wrzucićNie wszystkie 166 to miały tylko w lepszej opcji.. Najlepiej poszukać na alledrogo np. http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...867943123.html i tak właśnie wygląda
![]()
r-sokol thanked for this post
ta kostka po lewej na drugim zdj świadczy o tym że jest foto...???
Kostka i fotorezystor widoczny w prawym górnym rogu lustra.
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.

i jeszcze jeden fotorezystor w lustrze w górnym prawym rogu, widoczny na pierwszej zdjęciu..

A masz zdjęcie jak pociągnięte kable są w tym lusterku? Konkretnie chodzi o tył tego lustrka jak to wygląda. Czy kable widać czy je można jakoś schować? I jak się wyciąga ten sterownik od szyberdachu?Pomocne może się okazać , ponieważ też sprawiłem sobie taki bajer. Pewnie będzie u mnie w okolicach czwartku
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki