dokładnie, wytarczt że kupisz listwę krawędziową chromowaną na allegro za grosze. Trochę mniej roboty niż w przypadku wycinania szczebelek z grilla a efekt myślę że zadowalającyNapisał robak#21
Lampy wyglądają świetnie, jakie hidy zamontowałeś u siebie alces?? Mógłbyś wrzucić linka do nich i skomentować jak sie sprawują?? Jeszcze co do siatki którą można wrzucić pod grill -> http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=88281 wydaje mi sie że lepsza by była jakaś matowa...
To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...
AR 156 2.0 TS

Zestaw ksenonów kupiłem tutaj: http://allegro.pl/item296178431_296178431.html.Napisał szamacz
Jestem zadowolony, tym bardziej, że to rzadko spotykany H7R a nie H7. Co do montażu, niestety palniki nie bardzo chciały się zmieścić i musiałem troszkę pokombinować i teraz jest OK. Jeśli chodzi o oślepianie, to póki co nikt jeszcze mi nie mrugał, ale jak odbiorę samochód z warsztatu to dodatkowo pojadę wyregulować reflektory, tak dla własnego lepszego samopoczucia.
Co do grilla, to początkowo miałem naklejone listewki na kratkę, wyglądało OK, ale chciałem czegoś więcej, bo nie bardzo podobał mi się widok wystającej spod nich kratki. Dlatego wyciąłem je i jestem bardziej zadowolony. Jeśli chodzi o to, że widać chłodnicę - to tylko z bardzo bliska - jak na zdjęciu i trzeba się schylić, bo inaczej szerokie listwy ją zastawiają. Ponadto zdjęcie było robione z fleszem, więc światło oświetliło chłodnicę i stąd taki efekt.
Listwy natomiast mam naklejone tylko z góry, ale pod dwie. Jedna z nich, to krawędziowa, a ta za nią, to normalna płaska. Wszystko do kupienia na allegro.
Pozdrawiam.
- Rafał
no na pewno grill z samą listwą krawędziową wygląda znacznie okazalej niż ten standardowy, jednak chyba skłonię się ku wycięciu gdyż 2 listewki wyglądają jeszcze ładniej
jeśli chodzi o siateczkę to dzięki szamacz za linka, póki co zrobię jednak normalnie, ewentualnie później może pomyślę o siateczce
dzięki za pomoc, jak już porobię to pochwalę się efektami ale to dopiero jak już się cieplutko zrobi
jeśli chodzi o polerowanie szkieł to jeśli naprawdę wyszłoby tak jak na waszych fotkach to chyba każdy powinien zrobić to obowiązkowo
pzdr
alces mógłbyś jeszcze napisać jakie kupiłeś szerokości listewek?
Słuchaj a jaką farbą malowałeś środek lamp, możesz mi wysłac na pw swój numer gg, mam do Ciebie parę pytań gdyż sam chce przerobic sobie lampy i wstawic ksenony

Można to zrobić na dwa sposoby - silikonem sanitarnym lub klejem do szkła. Polecam to pierwsze.Napisał Jeson
Pozdrawiam.
- Rafał
jeśli chodzi o trzymanie to na pewno lepszy będzie klej do szyb (tuba w motoryzacyjnym około 20zł), jest sztywniejszy od sanitarnego przez to trwalszy![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki