Właśnie zakończyłem przerabianie przednich reflektorów w mojej 156 na tzw. GTA look, czyli lakierowanie środków na czarno.
Hm... przyznam się szczerze, że w opisach wyglądało to na bardzo proste zajęcie, wręcz przy piwku z kolegami.
Niestety nie jest tak kolorowo. i trzeba temu poświęcić troszkę czasu.
Mnie razem z montażem ksenonów zajęło to w sumie 12 godzin (+ przerwa na wyschnięcie silikonu).
Z efektu jestem zadowolony, co prawda nie miałem okazji zerknąć na samochód w dzień, bo prace nad tym ukończyłem godzinę temu, ale póki co wygląda całkiem OK.
Drażni mnie tylko jedno - porysowane szkło reflektorów od mycia, kamieni itp. Niestety przy czarnych wkładach widać to bardziej. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Nie wiem czego użyć, by je móc wypolerować. (Może koledzy pomogą??)
Pozdrawiam.
- Rafał
Zachecam do czytania
http://renaultlaguna.pl/forum/viewto...t=7495&start=0
a moglbys ta czynnosc opisac i moze jakies fotki
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6v12 lpg -była
156 V6v24 lpg-była
147 2.0TS Selespeed lpg.-jest
166 2.0 V6 TB -LPG-jest

Czynność opiszę, może w weekend, jak troszkę czasu znajdę.Napisał piotriix
Oczywiście fotki też będą, ale jak umyję samochód i spoleruję szkło, chociaż nadal nie wiem jak :/
Pozdrawiam.
- Rafał

Niestety po linku, który podałeś otwiera się strona Laguna Klub i okienko logowania.Napisał Szef
Przyznam się szczerze, że nie chce mi się tam logować, a po drugie po zalogowani nie wiem czego miałbym szukać.
Jeśli możesz, to wklej interesujący fragment, bądź napisz co się tam dalej kryje.
Pozdrawiam.
-Rafał
alces1,
Jestem temat na 3 strony o czyszczeniu i polerowaniu reflektorow
TU jest to mniej wiecej opisane
Potrzebne rzeczy:
1. Wiertarko-wkrętarka z regulacją obrotów
2. Pasta polerska TEMPO - 7-9 zł
3. Tarcza polerska - 13 zł
4. Futerko polerskie nakładane na tarczę (wiązane lub na rzep) - 11 zł
5. 2 arkusze papieru wodnego 2000 lub 2500 w zależności od gł zarysowań. - 0,9 gr szt.
Wszystko można kupic w CASTORAMIE lub w BRICO MARCHE
1. szlufujemy papierem na mokro reflektory ( duże ilosci wody zmniejszaja ryzyko porysowania lamp) do czasu uzyskania gładkiej powierzchni. Staną się one gładkie i matowe. LECZ BEZ OBAW WSZYTKO USUNIE TEMPO ;-))))))
2. wycieramy do sucha lampy, nakładając cienką warstwę pasty polerskiej TEMPO ( zupełnie wystarcza na wyczyszczenie lamp , bez większych ekscesów i wchodznia w koszty z profesjonalnymi pastami polerskimi.
3. odczekujemy ok 30 sek do minuty az powierzchnia wyschnie.
4. Wkrętarką na niezbyt szybkich obrotach polerujemy lampy do uzyskania oczekiwanego efektu. Polerownanie możan powtórzyć 2-3 razy pamiętając o niestosowaniu zbyt szybkich obrotów które mogą stopiv nasze reflektory.
a tu efekt takiego czyszczenia :
![]()
pedro_krk thanked for this post

Dzięki Szefie za info na temat polerki szkieł. Myślę, że na wiosnę uda mi się z tym uporać.
Natomiast poniżej obiecane zdjęcia moich reflektorów "GTA look"
Zdjęć będzie więcej i lepszych jakościowo, ale dopiero na wiosnę wrzucę do galerii, kiedy uporam się ze wszystkim.
![]()
![]()
i jak się podoba?
Pozdrawiam.
- Rafał
Swiatla wygladaja bardzo ladnie, ale ten grill to juz niekoniecznie :wink: Bo z tego co mi sie wydaje, to grill tez zmieniles, albo byl zmieniony wczesniej :wink:
Il cuore ha sempre ragione.
Senza cuore saremmo solo macchina...

Dzięki.Napisał Milano_155
Grill zmieniłem osobiście i przyznam się, że mnie się akurat bardzo podoba
Dzięki za opinie.
Pozdrawiam.
- Rafał
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki