całkiem dobrze to wygląda!!!
wrzuć fotki lampy z tyłu,ciekawi mnie jak to u ciebie wygląda.jakieś małe są te twoje soczewki,albo mi się wydaje...
jaką masz długość od czoła soczewki do końca gniazda żarówki?
co do maskowania,proponuję ci wyciąć dwa koła z jakiegoś plastiku lub cienkiej blachy.średnica wewnętrzna taka jak szkło soczewki,dopasuj je dokładnie do otoczenia,pomaluj sprayem a,la chrom i przyklej na taśmę dwustronną do obrzeża soczewki.
może będzie ładnie...
jak ustawiłeś kąty świecenia?
Ostatnio edytowane przez andro34 ; 18-03-2009 o 21:39
moja druga ulubienica...

właśnie o czymś takim myślałem
soczewki są dość duże - jak wstawię zarówkę i podłączę to prawie na styk z zakrętką tylną do wymiany żarówek. średnica soczewki - 80 cm. długości nie pamiętam
co do kątów świecenia - ustawiłem oryginał na danej wysokości - rzuciłem światło na ścianę - krótkie potem długie i zaznaczyłem mniej więcej gdzie to ma świecić - głównie sugerowałem sie ustawieniem względem długich świateł - po porównaniu z oryginałem myślę że jest ok - długie powinny świecić prawie na linii światłocienia mijania( troszkę wyżej ) - w jego środkowej ( najjaśniejszej ) części.

lampy są oryginalne carello z mojej belli - zaden anglik - kupiłem na czas przeróbki depo black - jak skończe projekt soczewka to sprzedam te depo .
całą operację chciałbym skończyć jak najszybciej ale totalny brak czasu utrudnia mi finał - a dzis w nocy jeszcze włamali mi sie do alfy i zakosili sprzet audio - radio dvd plus wzmacniacz - jakies 2000zł w plecyjak tu sie nie wkur...... - szkoda gadać - weekend do dupy
![]()
do wypolerowania mam jeszcze te szkła bo nie dotarłem dokładnie w każdym miejscu i widać gdzie kończy się ta warstwa lakieru na lampie - w wiekszości ja usunałem i teraz tylko pasta g3 wypoleruję na glanc.

uszkodzona jest wkładka zamka od pasażera - ale ja otwieram i zamykam pilotem wiec nie jest to problem - problemem jest to że nie mam audio w aucie![]()

witam
jakim klejem kleiliście lampy po rozklejeniu

czarny silikon
taki zwykły silikon nie jest za słaby ?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki