Hmm
Trochę nie rozumiem.
Mówisz konkretnie o moim egzemplarzu - coś z nim nie tak czego jeszcze nie zauważyłem, czy ogólnie o 75?
Jeśli to drugie to jakiś czas temu miałem taką samą 75 TS i służyła mi jako wtedy mój jedyny samochód również zimą. Teraz to będzie pewnie kilka wypadów pojeździć bokami po świeżym śniegu.
Aaaa, za taką cenę je biorę - tylko zostaje kwestia dostarczenia.
Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
Lancia Lybra 2.4 JTD LX Kombi
ex. Alfa Romeo 75 TS Czerwona i Czarna Limited Edition
Myślę, że koledze chodziło o skłonność 75 do wszechobecnego rdzewienia od spodu. Przewróciłem swoją na bok w poniedziałek i to co tam zastałem - makabra. Wszędzie na rantach blach, łączeniach jest rdza pod konserwacją. Miejscami były dziury. Wszystko jest do opanowania, ale 75 zdecydowanie nie jest skonstruowana na nasz klimat i zimowe solenie dróg.
Sól + woda + mróz to jest śmierć dla takiego samochodu. JA zdecydowałem się w tym roku 1 stycznia wyjechać na drogę i widać to gołym okiem na zawieszeniu. Bardziej chodziło mi o specyfikę prowadzenia tego typu pojazdu, moja 75 na mokrej i śliskiej nawierzchni nie wybacza błędów. Odjęcie zbytnie gazu lub brak zdecydowanej kontry prowadzi do ataku na krawężniki. Jazda dla zabawy jest ok bo ćwiczy pewne umiejętności, ale poruszanie się codzienne zimą w warunkach polskich nierównych dróg jest męczące i niebezpieczne,
Ostatnio edytowane przez majk ; 14-09-2009 o 22:18
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki