Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Transaxle - Czyli Alfetta, Alfetta GT, Alfetta GTV6, 75, Giulietta, i inne modele z rodziny 116. Niektórzy nazywają je ostatnimi prawdziwymi Alfami. Zastosowano w nich układ przeniesienia napędu nazywany Transaxle (skrzynia biegów znajduje się przy tylnej osi, a silnik przy przedniej). Takie rozwiązania stosuje się obecnie w takich samochodach jak: Mercedes SLS, Ferrari California czy Maserati Granturismo.
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar Stefan116
    Mieszka w
    Puławy
    Auto
    GTV6 1983r, 3.0 V6 12V
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 19 h 18 m

Domyślnie Gaźnik w Twin Spark 8V

Witam
    Chodzi mi po głowie jedna myśl.
    Silnik z Alfy 75- 164 2.0 T.Spark 8 zaworowy z gaźnikami powiedzmy o przepustnicy 45??
    Problem pojawia się w momencie gdy chcemy wysterować zapłon w takim siniku?
    Niewiem czy jest to wogóe wykonywalne ale silnik 4 cylidrowy z gażnikami plus dwie świece ( przy trąbkach niższa temperatura spalania w komorze przy 2 świecach przydatna) plus odelżone koło zamachowe plus ostrzejsze wałki
    Prosze o podpowiedzi i jakieś rady jak najlepiej z tego silnika lub orginalnego 2.0 gaźnik wycisnąć troche więcej??

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

ViP Ogier Avatar majk
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    ALFY
    Czas spędzony na forum
    1 d 4 h 1 m

Domyślnie

założyć aparat od silnika gaźnikowego lub turbo ( halotron w aparacie ) , dwie cewki i dwa rozdzielacze jak w TS. W oryginale sterownik ECU steruje cewkami z tego samego wyjścia ( cewki pracują równolegle ). Jeżeli chodzi o gaźniki to raczej 45 - standartowo były gaźniki o średnicy 40 mm. Pojawia się tylko zagadnienie z wariatorem, ale to chyba można pominąć przy tym do czego ten silnik będzie służył.

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103
    Czas spędzony na forum
    30 d 4 h 5 m

Domyślnie

Hehe mnie też to chodzi po głowie, wiesz co jest firma która to tak przerabai robi to na 2x 2 gardzielowe del'orto 40. i pakują do tego turbo, + tzw airbox, idę szukać linka Hmm to by było coś

edit: mam >>klik<< i linkami w głąb z naciskiem na >>to<<

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103
    Czas spędzony na forum
    30 d 4 h 5 m

Domyślnie

wyciągam, co byście polecali do zagaźnikowienia 75 ts?:&gt; dell ort'o dhla 40 czy 45? chciałem już z zapasem pod kompresor i czemu. takie solexy 40ki odpadają oczywiście mam ale ...gówno daje w skrócie, do 15 ok dają rade potem kupa:/

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia