Forum Alfa Romeo - Alfaholicy

Wróć   Forum Alfa Romeo - Alfaholicy > Alfa Romeo > Transaxle

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku
stare 07-02-2010, 17:39   #41
kajtek205
Użytkownik
Embrion

Domyślnie

Cytat:
Napisał gajowy Zobacz post
Kajtek jak będziesz kupował budę to sprawdź koniecznie, czy w danym roku 3,0 miało homologację. Btw nie jestem pewien, czy w gsmp przejdzie auto ze swapowanym silnikiem. Jeśli interesuje cię tylko Berg Trophy to te problemy Cię nie dotyczą.
z tego co czytałem w regulaminie wnioskuje że wystarczy żeby auto spełniało pewne normy bezpieczeństwa.co do homologacji nie wydaje mi się żeby taką posiadały maluchy, stare astry i np golfy a tego jeździ tam pełno.ale i tak zanim będę cokolwiek zaczynał dowiem się wszystkiego w PZM-ie bo oni to organizują.
kajtek205 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Quote selected text
stare 07-02-2010, 20:09   #42
gajowy
Użytkownik
Maniak resoraków

Domyślnie

Chodzi o homologacje wystawioną przez FIA. Określa jakie przeróbki są dopuszczone dla danego auta. Nie wszystkie auta, nie we wszystkich wersjach i nie w każdym roczniku ją posiadają. Co do wymogów bezpieczeństwa to określa je tzw. załącznik J. Maluchy, stare astry i golfy mają homologację. Mam na dysku skany homologacji fiata 125p, jak chcesz to mogę ci podesłać na maila żebyś wiedział jak coś takiego wygląda.
Poczytaj sobie na początek to http://www.pzm.pl/userfiles/2009-pli...tech_H2010.pdf
http://www.pzm.pl/userfiles/2009-pli...P_2010_wbi.pdf
http://www.pzm.pl/userfiles/2009-pli..._2010_GSMP.pdf

Ostatnio edytowane przez gajowy ; 07-02-2010 o 20:13.
gajowy jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Quote selected text
stare 07-02-2010, 20:21   #43
kajtek205
Użytkownik
Embrion

Domyślnie

to czytałem. nie sądziłem że maluch może mieć homologacje.gdzie mogę takich dokumentów szukać?? wiem ze alfa 75 1.8T miała coś takiego ale nie mam pojęcia jak to wygląda przy innych wersjach.
stare 07-02-2010, 21:22   #44
JacekK
Użytkownik
Alfa i Omega

Domyślnie

Cytat:
Napisał kajtek205 Zobacz post
to czytałem. nie sądziłem że maluch może mieć homologacje.gdzie mogę takich dokumentów szukać?? wiem ze alfa 75 1.8T miała coś takiego ale nie mam pojęcia jak to wygląda przy innych wersjach.
Kiedyś to cała Polska ścigała się na maluchach i produktach FSO . Inne produkty były niedostępne, tudzież za drogie

A w ogóle to kontaktowałeś się z Rafałem Płatkiem?
www.rpracing.pl
Zawsze warto pogadać z kimś kto już przetarł ścieżkę
JacekK jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Quote selected text
stare 07-02-2010, 22:40   #45
gajowy
Użytkownik
Maniak resoraków

Domyślnie

Tu masz listę aut z utraconą homologacją:
http://www.fia.com/resources/documen...ogations_a.pdf
Sam dokument możesz odpłatnie uzyskać w pzmocie.
I tak jak JacekK pisze spróbuj się z Rafałem Płatkiem skontaktować.
stare 07-02-2010, 23:59   #46
kajtek205
Użytkownik
Embrion

Domyślnie

dzięki za pomoc koledzy znalazłem w tym dokumencie alfę romeo 75 3.0V6 z 1988 roku. i teraz mam takie pytanie.czy ja mogę używać tylko danego modelu z 1988 roku czy z każdego roku ale z silnikiem 3.0 V6??
stare 08-02-2010, 12:55   #47
jas.bu
Użytkownik
Ogier

Domyślnie

Cytat:
Napisał kajtek205 Zobacz post
dzięki za pomoc koledzy znalazłem w tym dokumencie alfę romeo 75 3.0V6 z 1988 roku. i teraz mam takie pytanie.czy ja mogę używać tylko danego modelu z 1988 roku czy z każdego roku ale z silnikiem 3.0 V6??
Z każdego roku, poza tym możesz pójść w klase E1 2000+ i już nie musisz mieć żadnej zgodności z homologacją...
jas.bu jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Quote selected text
stare 08-02-2010, 14:13   #48
162B6
Użytkownik
Embrion

Domyślnie

TS engine mounts to V6 mounts...
Sorry for english.

162B6 jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Quote selected text
Użytkownicy, którzy podziękowali użytkownikowi 162B6 za udzielnie użytecznej odpowiedzi w powyższym poście:
kajtek205 (09-02-2010)
stare 08-02-2010, 21:09   #49
gajowy
Użytkownik
Maniak resoraków

Domyślnie

Ale w grupie E raczej nic się nie wywalczy. Dla 75 odpowiednia jest grupa H, gdzie może coś zdziałać. Kajtek myślę, że musiałbyś szukać budy po 88 roku. Ogólnie to w sprawach regulaminów warto popytać na www.autoklub.pl, albo http://www.rajdy.hoga.pl

Ostatnio edytowane przez gajowy ; 08-02-2010 o 21:12.
stare 09-02-2010, 09:36   #50
jas.bu
Użytkownik
Ogier

Domyślnie

no tak w H grupie 2000+ jeździ 1 samochód stary dziad sierra cosworth - walka na całego... tak naprawdę nie ma to znaczenia - to w żadnej klasie nie jest auto do wygrywania.

Duchem oczywiście zgadzam się, że klasa H, ale może warto byłoby polatać na 2.0 i powalczyć z BMW E30...?
jas.bu jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem Quote selected text
Odpowiedz

Wróć   Forum Alfa Romeo - Alfaholicy > Alfa Romeo > Transaxle > [75] Swap silnika V6 24V

Tagi
164, 2.0, 2.0ts, alfasound, alfe, alfista, alfy, auta, auto, autorstwa, bardziej, bardzo, baza, bez, będzie, blisko, blok, body, być, był, była, było, bym, całej, całkiem, cały, chce, chcesz, chciał, chciałbym, chętnie, chodzi, chwila, chyba, ciężko, ciśnienia, cos, coś, cylinder, czas, czasem, często, częstochowie, człowiek, czy, czym, dać, daje, dla, dobrego, dobrym, dobrze, doda, dodatkowy, dokładnie, dolocie, dolot, dolotowego, dolotowy, dolotowym, dolotu, dołu, dorobić, dość, dół, drożej, duże, dużo, duży, dzięki, dzwon, ego, elek, elektro, fiergloo, forum, fotek, głowicę, głowicy, gta, gtv6, homologacje, ice, idzie, inaczej, jak, jaki, jakie, jakieś, jakiś, jako, jedyny, jest, jestem, jeszcze, jeździ, już, kilka, kolektor, kolektora, komputer, którego, kupić, litry, łapy, mało, mam, mania, maską, maskę, masz, mieć, mieści, mocowania, mocy, modelu, moje, montażu, może, możesz, można, myśl, myślę, nadwoziu, necie, nic, nie, nikt, nową, nowych, nowym, oczywiście, odcięcie, odnośnie, odpowiedzi, ogień, ogólnie, okazja, okazji, oko, oleju, only, orginal, osiągi, osłona, osłone, osprzęt, osprzętem, ostre, paska, pasowała, pasuje, pierwszy, plany, płynów, początek, pod, podobnie, podstawa, poduszką, pojemności, problem, rekordu, rozwiązać, silnik, silnika, simeringu, sportu, swap, tłoka, tylko, wersjach, większe, zdrowa

Narzędzia wątku

Zasady postowania