Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Transaxle - Czyli Alfetta, Alfetta GT, Alfetta GTV6, 75, Giulietta, i inne modele z rodziny 116. Niektórzy nazywają je ostatnimi prawdziwymi Alfami. Zastosowano w nich układ przeniesienia napędu nazywany Transaxle (skrzynia biegów znajduje się przy tylnej osi, a silnik przy przedniej). Takie rozwiązania stosuje się obecnie w takich samochodach jak: Mercedes SLS, Ferrari California czy Maserati Granturismo.
-
Numer nadwozia
Witam.
Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie znajduje się numer nadwozia w Alfie 75 3,0 V6 z 1990r.?
Najlepsza bylaby fotka.
Dzieki za pomoc.
Tomek
-
14-03-2007 13:28 # ADS
Akwizytorka
-
-
numer nadwozia

Napisał
Lukasik w bagazniku
A dokladniej?
Szukalem już w bagażniku wiec może nie wiem gdzie patrzeć.
Fotka byłaby super.
Dzięki za pomoc.
T.
-
fotki nie bedzie bo niema juz alfy a numer jest na srodku na tych skrzelach pofałdowaniach na górnej czesci tam powinien sie znajdowac
-
numer nadwozia

Napisał
Lukasik fotki nie bedzie bo niema juz alfy a numer jest na srodku na tych skrzelach pofałdowaniach na górnej czesci tam powinien sie znajdowac
Ciagle nie moge znalezc.
Czy ktos moze wzslac fotke ktora pozwoli zlokalizowac ten cholerny numer?
Dzieki
Tomek
-
Użytkownik
Romeo
Re: numer nadwozia

Napisał
Tomek Atomek 
Napisał
Lukasik fotki nie bedzie bo niema juz alfy a numer jest na srodku na tych skrzelach pofałdowaniach na górnej czesci tam powinien sie znajdowac
Ciagle nie moge znalezc.
Czy ktos moze wzslac fotke ktora pozwoli zlokalizowac ten cholerny numer?
Dzieki
Tomek
Podaj maila na PW.
PS. U mnie w TSie numer ow jest praktycznie nie do znalezienia. Moze to kwestia nieumiejetnego malowania, a moze po prostu wytarcia od dywanika. W kazdym razie widac go tylko po podswietleniu latarka z odpowiedniego kata.
-
Numery znajdziesz w bagażniku po prawej stronie wnęki koła zapasowego ok 3 cm od jej krawędzi. Są bardzo słabo widoczne ponieważ są kropkowane. Są ułożone wzdłuż osi auta.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Tagi użytkowników
Uprawnienia