• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

100-lecie Alfy Romeo i 25-lecie Alfy 75

amigas

Nowy
Auto
AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103
Jak wiećie w przyszłym roku wypada 100lecie marki. Łaczy się to z 25 leciem alfy 75 (wypadającym w maju). Toteż moje pytanie. Co by Pastwo powiedzieli na jubileuszową wyprawę do Aresę na owe świeta?:> Naraziel uźna propozycja. 20 lecie AR 75 wypadlo ponoc super więc teraz moze byc jeszcze lepiej:) Jacyś potencjalni zainteresowani?

To jest propozycja której oprzeć się niemożna , trzeba wątek takiego wyjazdu podtrzymać bo jest to super pomysł

pomysł jak najlepszy, chętnie wybrałbym się moją rakietą. Niestety nie wiem co będzie za rok ale temat na bank powróci, to się okaże :)

Ostatnia edycja:
Ja choc już 75 nie mam to nadal twierdze że to była ostatnia Pełnokrwista Alfa Romeo i dalej wzdycham do tego modelu

pomysł jak najlepszy, chętnie wybrałbym się moją rakietą która jakby nie patrzyć jest również jubileuszowa. Niestety nie wiem co będzie za rok ale temat na bank powróci to się okaże :)

jak cos miejsce u mnie w 75 masz:) a moze podwiesić wątek? a co do Ciebie Andrzeju jak mi się uda mieć 2szt 75tek na ten czas to jedna jest na ten wyjazd dla Ciebie, nie obiecuje , ze sie wyrobie, ale sie postaram:)

Ja tam miłośnikiem modelu 75 nie jestem ale AR jak najbardziej. W końcu Alfa Romeo to nie tylko ten model więc i inni fani marki mają co świetować.

Proponuję przesunąć wątek do ogólnego i nie zawężac tylko do 75.
Myslę,że jubileusz dotyczy ogólu.

dobru pomysł z tym podwieszeniem, jak będzie na wierzchu to nikomu z dyńki nie "wyleci". Tak nawiasem z Wroca to niecałe 1200km, fajna traska na docieranie silnika po kapitalce :))

Własnie radzę się modów i admin .gdzie podwiesić tak bardzo ważny temat

Okej, to ja powiem co autor miał na myśli. Skądinąd wiem, że 75ka będzie miała swoją sekcję i swój czas na fecie z okazji 100lecia marki, może powieśmy ogólny temat o 100leciu w ogólnym czy jakoś tak, ale zostawmy sobie też taki u nas, bo chodzi mi o wspólny przelot transaxli i wspólną organizacje tam na miejscu bo powiedzmy szczerze, to jest prócz świeta ogólnego także nasze indywidualne święto naszych kochanych furek. Mamy podwójny jubileusz, więc zostawmy sobię dozę pewnego aspektu tej imprezy który będzie nas dotyczył? Mnie osobiści głownei iinteresuje częśc o transaxle, także nie będę się zbytnio angażował w wątek ogólny:)

---------- Post dodany o godzinie 20:47 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:46 ----------

dobru pomysł z tym podwieszeniem, jak będzie na wierzchu to nikomu z dyńki nie "wyleci". Tak nawiasem z Wroca to niecałe 1200km, fajna traska na docieranie silnika po kapitalce :))
taaa poróbta se wszyscy remonty, tylko ja bede takim dziadem jechal:P

taaa poróbta se wszyscy remonty, tylko ja bede takim dziadem jechal:P

AAAAAAAAAAAAAAAAAA, no nareszcie doza humoru zagościła do tego działu, tak nawiasem to popieram w kwestii odrębności naszych powozów od reszty alfinek.

Może do tego czasu i ja pojadę dziadem :)

no i tak 3mac. A naszą grupe z racji licznych dziadów nazwiemy Paździerzaki:D Eh no ładnie to trzeba będzie zrobić tą zgrzytającą 2ke....:P

czasem żeby nie robić churgotu z 1 wkładałem 3

ja tak tez ostatnio robie:D ale nawet 3ka mi chrobotnela ostatnio, co mzoe sugerowac ze trzeba sie przyjrzec kwestii pompy sprzegla/wysprzeglnika tym bradziej ze wsteczny potrafi haczyć i zebatać że tak powiem...ale mam rok dam rade;)

Pomy wysprzęgliki przewody przerabiałem to wina synchronizatora ewidentnie

hmmm a dochodzi jeszcze czasami niemoznosc wlozenia 1ki, moza lapa sprzegla jakas lewa? napewno i tak zmienie gumki w wysprzeglniku i bede pewnei rozbieral skrzynie i grzebal synchra:)

Ta kulasta podpora łapy może sie wyrobiła albo w tym miejscu łapa też miałem z tym pierepałki nie obyło sie bez toczenia , spawania itp

mi też zgrzyta ale po prostu dwa razy sprzęgło albo na leniwca czekam aż mi trochę obroty spadną i bez zgrzytu wchodzi. Oj mam nadzieję że za rok będziecie mieli wszyscy takie problemy jak teraz, hehe nie mam niczego złego na myśli

Amortyzatory
Powrót