2,000zł za montaż klimatyzacji
Chyba jednak musisz znalezć jakieś miejsce i czas na samodzielny montaż.
Chyba że masz jakiegoś ,,Pana Stasia'' w pobliżu który zrobi to za browarka
Tylko na takich trzeba uważać, bo często mają własną filozofię![]()
Ostatnio kupiłem kompletną wyjętą z drugiego samochodu, ale nie bardzo mam czas i miejsce na próby montażu..
Ma ktoś jakiś namiar na kogoś kto mógłby to w miarę szybko i tanio zrobić?
W warszawie trzy tzw profesjonalne warsztaty krzyknęły kwoty rzędu 2tys za sam montaż więc dalej nie szukałem:/
Mam nadzwyczaj prosty smak: zawsze zadowala mnie to, co najlepsze.
2,000zł za montaż klimatyzacji
Chyba jednak musisz znalezć jakieś miejsce i czas na samodzielny montaż.
Chyba że masz jakiegoś ,,Pana Stasia'' w pobliżu który zrobi to za browarka
Tylko na takich trzeba uważać, bo często mają własną filozofię![]()
Nic dziwnego. Chłodnica klimy+osuszacz+skraplacz+kompresor+pasek do kompresora+odpowiednie wysokociśnieniowe przewody+nabicie czynnika(prawdopodobnie R12) no i oczywiście panele do sterowania i instalacja elektryczna. Roboty na cały dzień w japońskim wymiarze czasu pracy. W zasadzie (to do AR nie pasuje) jakbym miał auto do roboty, które wygląda jak szafa to pewnie wziąłbym i za 5 tyś zł kupił agregat klimy postojowej. Fakt, że wystaje i wygląda w sumie jak pomniejszony bagażnik dachowy, ale skutecznośc wysoka i nie musi byc silnik uruchomiony, żeby chłodziła. A to znaczy, że po całym dniu stania na słońcu podczas naszej nieobecności w aucie trzyma chłód. Ale trzeba brac z instalacja 12v(np do ciągników rolniczych), bo dużo jest takowych klimatyzatorów do ciężarówek.
We Wrocławiu jakby ktoś szukał to musiałby zachaczyc o Gastal na Rakowej, ale nie wiem czy podjęli by się założenia.
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/
i udalo sie ? bo tez mam klime do mojej i sie zastanawiam czy nie wlozyc....
Ja bym zakładał. Latem w miesicie auto bez klimatyzacji to masakra.
Jest tu całkiem strasznie ale i czasami śmiesznie
no wlasnie, ale wiesz te zbedne kilogramyi tak pruje alfe w srodku do zera bo mnie wkurzaj piski tapicerki plus klada audio plus nosi mnie idea na zmiane wygluszen na takie co nei chłoną wody.....
Też mam zamiar założyć klimę do 75
Czy mógłby ktoś podesłać zdjęcia jak i gdzie jest zainstalowany parownik, wyprowadzone rurki? Czy mogę wykorzystać obudowę nagrzewnicy (z wersji bez klimy) do montażu parownika?
Może ma ktoś manuala.
email: alfav6@o2.pl
AR 75 3.0 24V prace w toku
sluchaj, w manualu jest wsioa co do obudowy nagrzewnicy chyba nie. bede wkladal w pazdzierniku moge zrobic manual krok po kroku, trza tylk ozmienic osuszacz i wejscie zeby przejsc na nowy typ gazu
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki