Witam wszystkich.
Od kilku dni jestem posiadaczem 75 TS Numerata. To już moja druga 75 - poprzednia też była TS ale starsza troszkę.
Chciałbym doprowadzić ją do lepszego stanu - jest w całkiem niezłym.
Na początek muszę wymienić opony (tutaj sobie świetnie daje radę z szukaniem), wydech (muszę odwiedzić znajomego tłumikarza, żeby popatrzył co i jak z nim) no i naprawić uszkodzenie tylnego błotnika. I tutaj pojawia się problem - reperaturki są na allegro (a propos które wygrać - może ktoś doradzić) ale nie mam też tej plastikowej osłony. To właśnie o nią się rozchodzi mój post oraz o spryskiwacz reflektora.
To tak na razie - to co widać z zewnątrz ponieważ na zagłębiane się do środka jak na razie nie mam czasu.
Czarnulka stoi sobie spokojnie w garażu i tylko czeka aż przyjdę i ją odpalę.
Acha - jak ją kupiłem nie działał rozrusznik. Przejechałem trasę Wrocław - moja budowa (Bytom) i zaczął działać. Czyż włoskie nie jest cudowne?
Pozdrawiam
Arljazz
Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
Lancia Lybra 2.4 JTD LX Kombi
ex. Alfa Romeo 75 TS Czerwona i Czarna Limited Edition

Gratuluję zakupu , plastikowe nakładki błotników kupisz i goscia z Mokrska który wystawia graty do 75 na Allegro , doprowadzenie rozrusznika do pełnej sprawności to chyba nie jest wielki problem a o spryski reflektorów pytaj w/w .
75 którą kupiłeś to ta co była wystawiona na Allegro z fotelami Recaro?
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Mi zostały te nakładki na błotniki po mojej, ale chciałbym jeszcze, żeby do czegoś mi się przydały.Tak jak Andrzej napisał - z tym nie powinno być problemu. Kupiłem je w komplecie z nakładkami na progi parę lat temu za grosze.
siemka, gratuluję zakupu, z tego co widziałem to będziesz jeszcze potrzebował kilku plastików do środka (oglądałem ją ze trzy dni przed końcem licytacji) Fajna rakieta
Co do rozrusznika to regeneracja przynajmniej we Wrocku kosztuje ok 150zł, jeśli chodzi o układ wydechowy to na e-bayu można znaleźć bez problemu koszt kompletu to ok 200 funciorów. Temat reperaturek z allegro chyba nie jest tak trudny ponieważ mam wrażenie że są jednego producenta, tak czy inaczej mam jedną do swojej ( ta sama strona co u Ciebie) i jest ok. POZDRAWIAM
NO TO WPADŁEM...

Dzięki. Ta to jest ta z Wrocławia - śliczne wnętrze
Chodzi wam o tego gościa http://moto.allegro.pl/item702044160...na_czesci.html ?
Rozrusznik się w sumie rozruszał i autko pali. Oczywiście zdarzyło mi się kilka razy że nie odpaliłoCzy ktoś z was wyjmował kiedyś rozrusznik z takiej alfy? Dojście jest dość problematyczne - nie wiem czy odkręcać cały kolektor dolotowy czy da się to zrobić jakoś inaczej, od dołu trochę przodu trochę boku
Pozdrawiam
Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive
Lancia Lybra 2.4 JTD LX Kombi
ex. Alfa Romeo 75 TS Czerwona i Czarna Limited Edition
Da się go wyjąć bez demontażu. Przynajmniej w 1.8 się dało. Co prawda strasznie można się pokaleczyć, ale nie jest to niemożliwe.W mojej 75 rozrusznik miał 'niesymetryczne' uzwojenie, przez co lubił się zawiesić. Za naprawę zapłaciłem 3 lata temu jakieś 100zł...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki