Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Transaxle - Czyli Alfetta, Alfetta GT, Alfetta GTV6, 75, Giulietta, i inne modele z rodziny 116. Niektórzy nazywają je ostatnimi prawdziwymi Alfami. Zastosowano w nich układ przeniesienia napędu nazywany Transaxle (skrzynia biegów znajduje się przy tylnej osi, a silnik przy przedniej). Takie rozwiązania stosuje się obecnie w takich samochodach jak: Mercedes SLS, Ferrari California czy Maserati Granturismo.
Użytkownik Pirat drogowy
NO TO WPADŁEM...

Użytkownik Pirat drogowy

Napisał
OO__V__OO 
za ile kupiles?
W cenie wywoławczej. Sprzedający był zdecydowany nie sprzedawać jej jeśli nie uzyska swojej ceny - był zapatrzony w ceny wywoławcze jakie są na zachodznich portalach.
No cóż...trochę byłem na to przygotowany...
---------- Post dodany o godzinie 08:29 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:24 ----------

Napisał
Stefan116 
zapodawaj fotki tego cudeńka
Wrócę do tematu jak trochę się ogarnę. Samochód parkuje w garażu 50 km ode mnie 
W każdym razie lakier błyszczy się jak psu.... A sprawdzany miernikiem lakieru (choć wydawało mi się to wysoce niestosowne - w końcu ma 20 lat), wykazywał na wszystkich blachach, prócz przedniego prawego błotnika, identyczną grubość 95-110. Tam z przodu kiedyś coś mu dolegało, ale wygląda na wyprowadzone.
---------- Post dodany o godzinie 08:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:29 ----------

Napisał
h0se166 
Gratuluje że kupiłes sobie
75tke tylko że szkoda że taki słaby
silnik. Jakbys chciał to szpere moge załatwić.
Zgadza się - silnik słabawy (w porównaniu np. do 33 1.7 nie wspominając o 159 Q4
). Założenie jednak było takie by na początek z podstawowymi sprawami + najważniejsze balcharką + denerwującymi pierdołami mieć spokój. Coś o tym wiem po doprowadzaniu do stanu używalności "prawie idealnej" 33.
Co do szpery to chętnie przygarnę :-)
---------- Post dodany o godzinie 08:37 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:34 ----------

Napisał
GUNIOZAUR 
Tak nawiasem to katowanie egzemplarza o którym mowa wyżej, byłoby totalnym nieporozumieniem. Gratuluję zakupu

Dziękuję.
Z całą pewnością nie będzie katowany. Choć o trybie taxi-driver także nie może być mowy. Po prostu zwykła włoska eksploatacja, z częstą wymianą płynów życiowych i zawsze po dobrym rozgrzaniu silnika.
33 1.7IE 8v Mirto Verde; 75 1.8 ie Rosso Alfa; 159 SW JTDm Q4 Nero Carbonio Met. & Poltrona Frau inside
było: 147 Selespeed, 146 1.6 TS
-
Użytkownik Romeo

Wg mnie z rzędówek tylko twin spark.

Napisał
h0se166 
Wg mnie z rzędówek tylko twin spark.
A ja wolę turbo.
Moderator Romeo

Napisał
bimski 
zdecydowanie, lepsze wrazania z przyspieszania
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Użytkownik Romeo

nie brałem turba pod uwage. Kolega ma no i alfa wciska w fotel.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia