Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Transaxle - Czyli Alfetta, Alfetta GT, Alfetta GTV6, 75, Giulietta, i inne modele z rodziny 116. Niektórzy nazywają je ostatnimi prawdziwymi Alfami. Zastosowano w nich układ przeniesienia napędu nazywany Transaxle (skrzynia biegów znajduje się przy tylnej osi, a silnik przy przedniej). Takie rozwiązania stosuje się obecnie w takich samochodach jak: Mercedes SLS, Ferrari California czy Maserati Granturismo.
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar GUNIOZAUR
    Mieszka w
    WROCŁAW
    Auto
    75 1.8 carb. 87r
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 9 h 8 m

Domyślnie

Sorki ale czuję się urażony jak to 1.8 bez szpery nie polatasz bokiem??? Nie przeciągniesz jej w poślizgu tak długi kawałek jak ze szperą ale pofruwać można bez problemowo Tak nawiasem to katowanie egzemplarza o którym mowa wyżej, byłoby totalnym nieporozumieniem. Gratuluję zakupu
    NO TO WPADŁEM...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar fafa
    Mieszka w
    Knurów/Mysłowice
    Auto
    AR 33/ 75 /159
    Czas spędzony na forum
    1 d 37 m

Domyślnie

Cytat Napisał OO__V__OO Zobacz post
    za ile kupiles?
    W cenie wywoławczej. Sprzedający był zdecydowany nie sprzedawać jej jeśli nie uzyska swojej ceny - był zapatrzony w ceny wywoławcze jakie są na zachodznich portalach.
    No cóż...trochę byłem na to przygotowany...

---------- Post dodany o godzinie 08:29 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:24 ----------

Cytat Napisał Stefan116 Zobacz post
    zapodawaj fotki tego cudeńka
    Wrócę do tematu jak trochę się ogarnę. Samochód parkuje w garażu 50 km ode mnie
    W każdym razie lakier błyszczy się jak psu.... A sprawdzany miernikiem lakieru (choć wydawało mi się to wysoce niestosowne - w końcu ma 20 lat), wykazywał na wszystkich blachach, prócz przedniego prawego błotnika, identyczną grubość 95-110. Tam z przodu kiedyś coś mu dolegało, ale wygląda na wyprowadzone.

---------- Post dodany o godzinie 08:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:29 ----------

Cytat Napisał h0se166 Zobacz post
    Gratuluje że kupiłes sobie 75tke tylko że szkoda że taki słaby silnik. Jakbys chciał to szpere moge załatwić.
    Zgadza się - silnik słabawy (w porównaniu np. do 33 1.7 nie wspominając o 159 Q4 ). Założenie jednak było takie by na początek z podstawowymi sprawami + najważniejsze balcharką + denerwującymi pierdołami mieć spokój. Coś o tym wiem po doprowadzaniu do stanu używalności "prawie idealnej" 33.

Co do szpery to chętnie przygarnę :-)

---------- Post dodany o godzinie 08:37 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:34 ----------

Cytat Napisał GUNIOZAUR Zobacz post
    Tak nawiasem to katowanie egzemplarza o którym mowa wyżej, byłoby totalnym nieporozumieniem. Gratuluję zakupu
    Dziękuję.
    Z całą pewnością nie będzie katowany. Choć o trybie taxi-driver także nie może być mowy. Po prostu zwykła włoska eksploatacja, z częstą wymianą płynów życiowych i zawsze po dobrym rozgrzaniu silnika.
    33 1.7IE 8v Mirto Verde; 75 1.8 ie Rosso Alfa; 159 SW JTDm Q4 Nero Carbonio Met. & Poltrona Frau inside
    było: 147 Selespeed, 146 1.6 TS

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    ES / ETM
    Auto
    33 1.7 8V
    Czas spędzony na forum
    4 d 17 h 5 m

Domyślnie

Moim zdaniem to silniki R4 w 75tce są jak najbardziej wystarczające do tego samochodu, szczególnie że ten idealny rozkład mas P/T dotyczy chyba rzędówek, więc jak ktoś ceni sobie lekkość i zwinność śmigania po krętych drogach to raczej R4. Poza tym jak już się chwalić mocą i osiągami to w Alfie właśnie słabsze silniki wyróżniały się na tle konkurencji - fałki i turbo tak już niekoniecznie.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódzkie
    Auto
    Były: 155 1.7 1.8 2.0 TS, 164 V6 TB,164 TS,166 TB, Kappa, Są: 155 Q4 4x4, 155 V6, 156 3.0, GTV TB
    Czas spędzony na forum
    2 d 3 h 27 m

Domyślnie

Wg mnie z rzędówek tylko twin spark.

Moderator Romeo Billy Bob Bash Champion Avatar bimsky
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    fachowy spalacz paliwa
    Czas spędzony na forum
    27 d 21 h 19 m

Domyślnie

Cytat Napisał h0se166 Zobacz post
    Wg mnie z rzędówek tylko twin spark.
    A ja wolę turbo.

Moderator Romeo Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r
    Czas spędzony na forum
    38 d 14 h 49 m

Domyślnie

Cytat Napisał bimski Zobacz post
    A ja wolę turbo.
    zdecydowanie, lepsze wrazania z przyspieszania

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódzkie
    Auto
    Były: 155 1.7 1.8 2.0 TS, 164 V6 TB,164 TS,166 TB, Kappa, Są: 155 Q4 4x4, 155 V6, 156 3.0, GTV TB
    Czas spędzony na forum
    2 d 3 h 27 m

Domyślnie

nie brałem turba pod uwage. Kolega ma no i alfa wciska w fotel.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Uprawnienia