Daruj sobie wypowiedzi obraźliwe, bo wychodzi Ci to bardzo słabo.
Ja problemu z Ireco nie mam, ponieważ nie mam ich klatki. Problem masz Ty, ponieważ wybrałeś właśnie tego producenta.
EOT.
No nie chciałem ubiegać biegu wydarzeń, ale widzę, że jednak statystyczny troll na rok się trafił. Dobrze, że tak wcześnie. Utwierdziłeś mnie w przekonaniu, dalej, że nic nie masz w konkretnego kwestii do powiedzenia. Widać że masz jakiś problem z IRECO, nie wnikam...
O nie, nie. Dyskusją z tobą kończy się tu i teraz.
Jest tu całkiem strasznie ale i czasami śmiesznie
Daruj sobie wypowiedzi obraźliwe, bo wychodzi Ci to bardzo słabo.
Ja problemu z Ireco nie mam, ponieważ nie mam ich klatki. Problem masz Ty, ponieważ wybrałeś właśnie tego producenta.
EOT.
zmieniając temat. co można zrobić z TS-em żeby był mocniejszy ale wolnossący?? nie chce turbo ani kompresora.i ile można wyciągnąć KM z takiego przerabiania?? pozdrawiam
ok 200 zmieniasz wydech, ciutek w dolocie i wałki, no i można przejśc na gażniki 45ki lub 48 ki a najlepiej 50ki wsio podwojne poziome![]()
a to silnik TS nie jest na wtrysku przypadkiem??gaźniki z 50-tki?? nie bardzo mam pojęcie o jakie chodzi...i to przychodzą dwa gaźniki tak??
jest na wtrysku i to jego wadaa 50ka to srednica gardzieli
tak jak i inne podane przeze mnie numerki
![]()
a okdzięki
tyle że mogę się założyć że auto będzie piło wtedy jak smok
a jaka jest cena takich gaźników?? i to są gaźniki z innego modelu alfy??
gazniki kolo 700 e za kplt 2szt w dobrym staniepali.....no torche wiecej
a od modelu alfy yyy nei wiem 50ki jezdzily w 131 abarth....
a nie osiągnie tego samego zmieniając średnice wtryskiwaczy i mapę silnika??
to znajdz do tego silnika jakies rozsadne sportowe wtryski nowy sterownik itd...poza tym no Panie gazniki no, to jest cos![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki