pewnie, ze ważne parametry jeśli się tylko chce jeździć dalej niż w koło komina...
Chcąc zaspokoić zapewne tylko Twoją ciekawość..
z mojego doświadczenia i informacji od kolegów to przy bardzo spokojnej jeździe spalenie 2.0 TS zaczyna się od 6 l/100km..
ogólnie ten silnik należy do dość oszczędnych w zapotrzebowaniu na paliwo jeśli się nie pędzi.. -można go porównywać spokojne do jednostek nowszych o 20 lat..
Pozostałe jednostki benzynowe nie są już takie oszczędne.. a moja V6 pali w trasie nie mniej niż 7,5 l/100 a to jest niewiele więcej niż 1.8..
co należy zauważyć V6 (12V) made AR ogólnie należą też jak na swą pojemność i wiek do dość oszczędnych ale w porównaniu do TS'a to żarłoki
Górne możliwości zużycia paliwa zależą bardziej od kierowcy -od tego jak dużo hamuje i musi przyśpieszać w trasie czy mieście niż od średniej prędkości.. a to w funkcji pojemności silnika![]()
no własnie chyba jednak bede się interesować tym 2.0 TS co jest wystawiony za 3 klocki.
to mówisz że na trasie przy spokojnej jeździe zejdzie do 6 litrów ?? to b. dobry wynik ja moją 33 1.4 najmniej wykręciłem 5,8l/100 a na autobanie 100-130 to 6,7l/100km
teraz jesxcze pytanie użytkowe czy części do TSów w 75 są zamienne z innymi modelami ??
bo rozumiem że zawieszenie to tylko z GTV
zawieszenie GTV czy 75 jest b podobne duzo z ts pasuje niektore rzeczy nie typu kable itd sa inne , czesc jest drogawa:/ a spalanie ja na trasie do poznania inazada lecac do 160 mam 7.5 l
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Jedyna rzecz która różni się w transaxlach zawieszeniowo to piasty i przeguby/półosie i przednie hamulce, czyli w zasadzie istnieje podział na modele, które mają 4 i 5 śrub. wsio.
...
a nei roznia sie srednice drazkow w v-kach i rzedowkach? bo roznia sie pierodly jak poduszki silnika łaczniki wału poduszki skrzyni itd, ale to nei zawieszenie 9choc mozna podciagnac pod zawieszenie silnika częśc)
Tak faktycznie coś mi tego było za małoDochodzą różnice jeszcze drążki i stabilizatory
...
jeśli chodzi o sprzęgło to tak teraz pogrzebałem i ceny są pomiędzy 140 a 190f + koszt przesyłki jakieś 29,90f. Tak czy inaczej wychodzi poniżej tysiaka. Mi się udało do mojej wyrwać sprzęgł po kawałku, łożysko oporowe 50zł tarcza 150 docisk na razie czeka ale cena koło 350 jeśli dobrze pamiętam. Może i hybryda ale trafiło się to wziąłem. Tak nawiasem trafiłem na silnik do r4 2.0 twin turboangole są powaleni na głowy
cena na razie stoi na 595f i dwie godziny do końca aukcji
![]()
NO TO WPADŁEM...
Nie wiem jak tam amigasowi wyszło to 7,5(chyba że "do 160" oznacza 100-110km/h i raz na chwilę 160), ale ja tylko podpowiem, że fabryka podaje dla cyklu stałej prędkości 6.0l/100km przy 90km/h, ale już przy 120km/h 8.4l/100km. I to chyba nie są wartości dla silnika starego i zużytego
![]()
Z drugiej strony przyznasz chyba, że w przypadku 75tki zastanawianie się czy jak zwolnisz poniżej 90km/h to zejdzie poniżej 6l/100km jest lekko nie na miejscu.Masz dane techniczne i z podanego tam spalania orientacyjnie widać, że ten silnik bardzo dobrze wykorzystuje każdą kroplę paliwa i ta informacja jest wystarczająca. Przecież nikt rozsądny nie kupuje 75tki po to by stosować na niej zasady ekojeżdżenia.
Więcej.. nikt rozsądny nie kupuje 75tki![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki