Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Transaxle - Czyli Alfetta, Alfetta GT, Alfetta GTV6, 75, Giulietta, i inne modele z rodziny 116. Niektórzy nazywają je ostatnimi prawdziwymi Alfami. Zastosowano w nich układ przeniesienia napędu nazywany Transaxle (skrzynia biegów znajduje się przy tylnej osi, a silnik przy przedniej). Takie rozwiązania stosuje się obecnie w takich samochodach jak: Mercedes SLS, Ferrari California czy Maserati Granturismo.
    Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Mokrsko
    Auto
    Alfa 75 3.0V6/1.8Turbo/166/3.0
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    4 d 23 h 32 m

Domyślnie

[75] W poszukiwaniu nowych części-dsc04520.jpg
    334" id="attachment9782" rel="Lightbox_298102" >[75] W poszukiwaniu nowych części-t1.jpg
    [75] W poszukiwaniu nowych części-cimg0169.jpg
    [75] W poszukiwaniu nowych części-t4.jpg

W tej chwili posiadam kilka alf 75, 3 z nich są w świetnym stanie tecnicznym i blacharskim- w każdej chwili można siadać i jechać.
    Jedna z nich to 1.8turbo. Posiadam ja 2 lata. Kupilem ja od faceta z Krakowa, ktory nie bardzo sobie z nia radzil. Poprawilem co-nie-co i teraz spisuje sie bardzo dobrze. Naprawialem w niej skrzynie, bo byl problem w wlaczaniem biegow i kilka drobiazgow w zawieszenie- reszta byla ok. Jest to slynna czarna alfa, ktora kilka lat temu jakis facet z warszawy kompletnie wyremontowal, pozniej wlascicielem byl gosc z krakowa a teraz mam ją ja- kazdy kto siedzi w 75 raczej zna historie tego samochodu.
    Druga Alfa 75 3.0QV ostatnie wydanie z 1992roku. Posiadaczem jestem od 1,5 roku. Alfe przywiozlem z holandii, byla w bardzo dobrym stanie technicznym. Problemem byla blacharka- progi, bagażnik, tylne nadkola- standradowy problem 75. Wszystkie te elementy zostaly wspawane na nowo i Alfka otrzymala caly nowy lakier z brokatem i teraz prezentuje sie rewelacyjnie.
    Trzeciej Alfy nie ma na zdjeciu, poniewaz jestem w holandii a zdjecia mam na komputerze stacjonarmnym w Polsce. Posiadam ja od 7 lat. Kupilem ta Alfe, ponieważ byla w idealnym stanie blacharskim- bez sladow rdzy. Byla to wersja 1.6 na gaznikach i przerobilem ja na wersje 3.0V6. Przerabialem cale zawieszenie, bo w 1.6 wszystko jest inne. Na dobra sprawe z 1.6 zostala tylko karoseria, reszta to wresja 3.0. Alfa ta ma siedzenia Recaro z limitowanej wersji i climatronic, ktory raczej żadko wystepuje w 75.
    Interesują Was jeszcze jakies informacje? Proszę śmiało pytać.

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Moderator Romeo Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r
    Czas spędzony na forum
    50 d 17 h 34 m

Domyślnie

No powiem że szczęka mi opadła patrząc na takie 75 i jak widac i mozna zrozumiec z twojej wypowiedzi to trzeba mieć trochę więcej różnych takich modeli aby zabłysneła choć jedna nie mówiąc już o umięjetności i wiedzy w tym temacie. Ciekawe że 75 ze słabszym silnikiem mozna spotkac w miarę dobrym stanie blacharskim niz te z mocnymi motorami

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Mokrsko
    Auto
    Czas spędzony na forum
    4 d 23 h 32 m

Domyślnie

Alfe 75 z silnikiem 1.8 1.6 albo 2.0ts mozna kupic za jakies 4tys w dobrym stanie. Za wersje 3.0 lub turbo to minimum 10tys i to ciezko spotkac.

Moderator Romeo Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r
    Czas spędzony na forum
    50 d 17 h 34 m

Domyślnie

Ale To Ty kupiłeś ode mnie tą srebrna już w dość słabym stanie(nadwozie) 75 Turbo i całą przyczepę do niej gratów ?

o ta chodzi
    Załączone obrazy Załączone obrazy [75] W poszukiwaniu nowych części-dscn0028.jpg  

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Mokrsko
    Auto
    Czas spędzony na forum
    4 d 23 h 32 m

Domyślnie

Tak mam ja jeszcze. Blacharka byla tragiczna wiec ja rozebralem w drobny mak. Mialem wszystko przekladac w inna karoserie ale plany sie zmienily bo wyjechalem do holandii i dalej wszystko jest porozbierane. Moze kiedys sie za nia zabiore ale puki co czas nie pozwala.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Pituś
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 75 V6
    Czas spędzony na forum
    9 h 31 m

Domyślnie Wrażenie

NO!!
    widzę, zajrzałem tu w odpowiednim momencie
    też jestem pod wrażeniem szczególnie ładnie się prezentuje ta czerwona wypucowana V6 zwłaszcza to zdjęcie od tyłu.. -moja wygląda chyba nieco słabiej

PS. jakie opony masz na niej -jakiś niski profil mi się wydaje..
    Bo ja się właśnie przymierzam do całkowitej wymiany kół -i myślę/szukam odpowiedniej opcji..

Użytkownik Pirat drogowy Avatar fafa
    Mieszka w
    Knurów/Mysłowice
    Auto
    RWD & FWD & Q4
    Czas spędzony na forum
    1 d 11 h 44 m

Domyślnie

Cytat Napisał l0bak Zobacz post
    Gdzie takie tloczki i komplet uszczelek moglbym dostac. Uzywki pewnie bym dostal ale jednak nowe to nowe.

Na sam początek rozpoznaj dokładnie jakie masz zaciski - to klucz do sukcesu, ponieważ nie występowały takie same dla wszystkich wersji. Ostatni weekend spędziłem na uruchamianiu tylnych zacisków w 1.8 więc trochę grzebałem w zestawach naprawczych itp. Zestaw uszczelniaczy Autofrena do zacisków ATE (na 100% w słabszej serii - czyli R4 bez TB + mały dizel) D4063 jest dostępny za niewielkie pieniądze. Zestaw pinów+sprężynka Quick Breake jest aktualnie na allegro za kilkanaście złotych. Z tego co pamiętam w katalogu ATE są przynajmniej dwa zestawy naprawcze do ATE, w tym jeden znacząco droższy. Z opisu bezpośrednio nie wynika czy dotyczy tyłu czy przodu. Być może zawiera w sobie także tłoczki? Autofren dla niektórych pojazdów posiada zestawy także z tłoczkami, ale jak wyżej wspomniałem - tzreba wiedzieć co u Ciebie siedzi. Do słabszej serii nie ma w zestawach tłoczków.
    33 1.7IE 8v Mirto Verde; 75 1.8 ie Rosso Alfa; 159 SW JTDm Q4 Nero Carbonio Met. & Poltrona Frau inside
    Ypsilon 0.9 TA BiColore Platinum
    było: 147 Selespeed, 146 1.6 TS

Użytkownik Pirat drogowy Avatar MichalRTK7
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 2.5 V6...AR 155 2.0 TS 8v+LPG
    Czas spędzony na forum
    5 d 22 h 55 m

Domyślnie

[QUOTE=Wujo;298102]
    W tej chwili posiadam kilka alf 75,

No powiem że kozaki te 75....mam nadzieje że Rafał(I0bak) wyprostuje byłą moja 75 2.4 TD....na podobieństwo tych...

A ta czarna 1.8 Turbo pamiętam bo sam swego czasu pisałem do tego sławnego gościa(Jacka Z.) I wypytywałem o nią....jakieś 4-5 lat temu....

Szacunek za to stadko;-)
    Alfa Romeo 75 2.4 TD 90 rok-BYŁA
    Alfa Romeo 155 2.0 TS 8v+LPG 92 rok-Nowy nabytek
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 98 rok-JEST na sprzedaż..........uszkodzony silnik :/

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia