Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Transaxle - Czyli Alfetta, Alfetta GT, Alfetta GTV6, 75, Giulietta, i inne modele z rodziny 116. Niektórzy nazywają je ostatnimi prawdziwymi Alfami. Zastosowano w nich układ przeniesienia napędu nazywany Transaxle (skrzynia biegów znajduje się przy tylnej osi, a silnik przy przedniej). Takie rozwiązania stosuje się obecnie w takich samochodach jak: Mercedes SLS, Ferrari California czy Maserati Granturismo.
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar Wołek
    Mieszka w
    Krosno
    Auto
    Lancia Lancia Lancia
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    15 h 9 m

Domyślnie W końcu powoli kończę auto....

Jedna zajawka to nie wszystko. Głownym problemem jest kasa. Ale naszczęście odbieram w przyszłym tygodniu auto od lakiernika i składam. Jestem już chyba dożywotnio wyleczony z własnoręcznych robót blacharskich :wink: . Jeszcze wymiana skrzyni i na trasę :mrgreen: . Niestety na zlot nie pojadę :cry: :cry: :cry: . No ale cóż chęci to jedno a możliwości to drugie. Ale za to niedługo podrzucę na forum fotki Giulietty w nowych barwach . Pozdrawiam!
    Lancia Kappa 20v Turbo
    Lancia Kappa 16v Turbo
    Lancia Y 1.2 8v
    Dożywotni serwisant - Alfa 75 TS

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Piotr
    Gość

Domyślnie

jaki kolor, czerwień ?

Mieszka w
    Krosno
    Auto
    Lancia Lancia Lancia
    Czas spędzony na forum
    15 h 9 m

Domyślnie

Jasna sprawa. Trochę ostrzejsza niż na tej Giuliettcie , którą mam w profilu :mrgreen:
    Lancia Kappa 20v Turbo
    Lancia Kappa 16v Turbo
    Lancia Y 1.2 8v

Mieszka w
    Krosno
    Auto
    Lancia Lancia Lancia
    Czas spędzony na forum
    15 h 9 m

Domyślnie

Wóz już prawie poskładany, włożony silnik z 75-ki, wymieniona skrzynia. Lakierek prezentuje się wyśmienicie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Jeszcze założyć zderzaki i poskładać środek. Na dniach podrzucę foty .
    Lancia Kappa 20v Turbo
    Lancia Kappa 16v Turbo
    Lancia Y 1.2 8v

Piotr
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Wołek
    Wóz już prawie poskładany, włożony silnik z 75-ki, wymieniona skrzynia. Lakierek prezentuje się wyśmienicie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Jeszcze założyć zderzaki i poskładać środek. Na dniach podrzucę foty .
    ja już nie mogę się doczekac tych fotek :wink:

jak zrobisz auto to będę musiał do Ciebie podjechac, bardzo podobają mi się Alfy 75 a Giulietta to przecież pokrewny model :mrgreen:

Mieszka w
    Krosno
    Auto
    Lancia Lancia Lancia
    Czas spędzony na forum
    15 h 9 m

Domyślnie

Wrzucam kilka fot bardzo kiepskiej jakości, bo robionych telefonem. Wkładanie silnika do mojego wozu. Faktyczna barwa jest "najlepiej" oddana na focie z przodu z zamkniętą maską. Już niedługo foty kompletnego auta i "nieco" lepszej jakości :wink: .

P.S. Czy pod postem są fotki, bo znajomy patrzył i mówił, że nie widzi??
    Załączone obrazy Załączone obrazy W końcu powoli kończę auto....-06110402_230.jpg   W końcu powoli kończę auto....-06110401_470.jpg   W końcu powoli kończę auto....-06110400_143.jpg   W końcu powoli kończę auto....-06110303_136.jpg   W końcu powoli kończę auto....-06110302_114.jpg  

W końcu powoli kończę auto....-06110301_197.jpg   W końcu powoli kończę auto....-06110300_746.jpg  
    Lancia Kappa 20v Turbo
    Lancia Kappa 16v Turbo
    Lancia Y 1.2 8v

Moderator Romeo Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r
    Czas spędzony na forum
    50 d 17 h 39 m

Domyślnie

Kurna miałem gulliettę i dwie 75 i w każdej z nich silnik pokładał się na lewą stronę , u nikogo nie widziałem aby silnik był prosto , czy tak powinno byc?

Użytkownik Romeo Avatar JacekK
    Mieszka w
    ES / ETM
    Auto
    33 1.7 8V
    Czas spędzony na forum
    6 d 31 m

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155
    Kurna miałem gulliettę i dwie 75 i w każdej z nich silnik pokładał się na lewą stronę , u nikogo nie widziałem aby silnik był prosto , czy tak powinno byc?
    Melduje, ze u mnie jest tak samo, niestety nie wiem czy tak ma byc - na pewno mam wypalona od kolektorow lewa poduszke silnika, ale nie sadze, zeby to duzo zmienilo.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Piaseczno
    Auto
    niestety inny
    Czas spędzony na forum
    2 h 8 m

Domyślnie

Cytat Napisał JacekK
    Cytat Napisał 75andrew155
    Melduje, ze u mnie jest tak samo, niestety nie wiem czy tak ma byc - na pewno mam wypalona od kolektorow lewa poduszke silnika, ale nie sadze, zeby to duzo zmienilo.
    Panowie nie wiem czy zwróciliście uwagę na położenie miski olejowej w tych wozach? Patrząc na głowicę - kadzie się na lewą stronę, przy jednoczesnym poziomym ułożeniu miski! Mój poprzedni silnik był na "prosto", ale to był TD...

Mieszka w
    Krosno
    Auto
    Lancia Lancia Lancia
    Czas spędzony na forum
    15 h 9 m

Domyślnie

Tak jest fabrycznie. Podejrzewam, że zrobili to ze względu na zasilanie dwoma gaznikami, żeby kanały dolotowe były lekko pod skosem.
    Lancia Kappa 20v Turbo
    Lancia Kappa 16v Turbo
    Lancia Y 1.2 8v

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia