witam o to zagadka
nie dziala mi swiatło przednie od strony pasazera
sprawdziłem bezpieczniki masa łaczy ale zeby nie było za prosto to swiatła długie działaja a jak właczam mijania to sie zarnik zazy tylkoa na nowej zarówce jest to samo
wczym tkwi przyczyna
Pewnie masz pomylone przewody kiedyś tak miałem u siebie w 33 jak włączałem mijania to świeciło ledwo ledwo jak postojowe prawie że a jak dawałem na drogowe to świeciły mijania. Ale też zobacz czy masz + na tym przewodzie.
nie Siwy wszytko było Okey dzis rano a po wyjsciu ze szkoły samo cos sie skopalo nic nie było przy instalacji robione

Napewno kostka którą się zapina na żarówkę jest upalona , trzeba ją oczyścic

Z tego co pamiętam to trzeba wsadzic mały płaski śrubokręt obok wsuwki i odblokowac zapadkę wsuwki i wtedy wyjąc wsuwke z kostki . Ja u siebie czysciłem kilka razy ale kostka była już tak przypalona że ją poprostu wymieniłem na nową pasuje prawie od wszyskich żarówek H 4

Poprostu na wsuwkach śniedzieją styki i zaczyna iskrzyc i kostka się mocno nagrzewa poczym się rozpada Te kostki nie są zabezpieczone ani nie są ochronione przed wodą i wilgocią
W 33 tez czesto jest ten problem szczegolnie w zime i
ja te styki czyszcze zawsze pilniczkiem do paznokci bez wyciagania wsuwki z kostki.
Alfa 33 Permanent 4
Alfa 166 2,4 Jtd
Alfa 33 1,4 imola
Trzy Alfy w jednym garażu to prawdziwy Alfaholizm!!!
czym najlepij przefcxyscic wsówki zeby juz nie sniedziały papierem sciernym
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki