Brzmi zobowiazujaco...Napisał WlodekzPoznania
![]()
Przyznam, ze od pamietnej niedzieli przed Wigilia, kiedy to zdradziles plany na obecny rok, moje serce zaczelo zdecydowanie szybciej bic.. :wink: Do niedawna niemal co drugi dzien przeczesywalem allegro w poszukiwaniu letnich gumek na tor. Jednoczesnie chcialbym, zeby to bylo moje najwieksze zmartwienie - na razie duzo pracy czeka mnie(a raczej blacharza i mechanika przy okazji...) przy 75. Deadline ustawiam na koniec marca, do tego czasu musze miec zrobione to co niezbedne do jezdzenia. Poki co oczekuje na wjazd do warsztatu, takze w tym oczekiwaniu chyba jutro zaleje troche benzynki i wmontuje akku, co by sie biedaczka troche rozruszala po kilkumiesiecznej hibernacji :wink:
jesli kogos interesuje mamksiazke .pdf* "Sportowa Jazda Samochodem" tam pisze o tylnonapedowcach cos wiec moge wrzucic jesli ktos bedzie chcial :wink: Opisane sytuacje na drodze itp![]()
"Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee
Chetnie poczytamNapisał AlfaFAN
Choc nie powiem... wolalbym sie moc skupic na praktyce, no ale coz... na wszystko czas przyjdzie :wink:
Zlot IKAR-a 2008?Napisał amigas
![]()
146ti+ | 156 SW JTS | 156 SW GTA | 159 2.0 JTDm
http://www.forzaitalia.pl | http://www.bartli.carbonmade.com
http://warsaw-fever.blogspot.com/
http://www.sendspace.pl/file/KiHM2T5k/
link do pobrania SJS :wink: Poczytac mozna-wiadomo, ze praktyka czyni mistrza ale teorie tez warto znac :wink:
"Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee
Dzieki, na pewno praktyka jest warunkiem koniecznym, ale teoria tez sie przydaje :wink:Napisał AlfaFAN
Czytam z ciekawoscia caly temat, bo wlasnie chcialbym za jakis czas posiasc pieknosc nr 75 :twisted: Ale troche sie martwie, bo prawko mam od niecalego roku, i chyba wlasnie jestem poczatkujacym kierowca, bo co to jest rok, jezdzenia AR 155 :? Mam tylko troche doswiadczenia na FWD a na RWD zero :!: Czy lepiej dac sobie spokoj z 75 czy kupic i sie uczyc :?:Napisał WlodekzPoznania
Il cuore ha sempre ragione.
Senza cuore saremmo solo macchina...
Dokladnie. Jesli naprawde chcesz sie nauczyc, czyli podejdziesz do auta z pelna swiadomoscia i pokora to nie widze problemu. Wiadomo, ze jesli ktos jest poczatkujacy i jednoczesnie, chcac pominac etap zdobywania doswiadczen, zmudnej nauki, przejdzie do etapu szalenstwa - to daleko nie zajedzie.
Tak sobie mysle, ze gdyby wlasnie 75 byla moim pierwszym samochodem to moje umiejetnosci bylyby podobne(no moze jednak troche wieksze, z racji wiekszego doswiadczenia za kolkiem mocniejszego auta). Szczerze mowiac to nie czuje zupelnie roznicy mocy miedzy poprzednia Skoda a 75. Roznicy w sensie problemow z opanowaniem auta - tak samo trzeba krecic kierownica, tak samo poslugiwac sie gazem(tylko delikatniej, ale to kazdy potrafi). Mowie oczywiscie o jezdzeniu po nawierzchniach mniej przyczepnych, z mniejszymi predkosciami. Natomiasta szybka jazda dlugimi lukami po asfalcie to juz zupelnie inna bajka, ale tu chyba mniejsze znaczenie ma rodzaj napedu, a wieksze rozklad mas i balansowanie ta masa tak by auto robilo dokladnie to czego sie chce - moze niech sie wypowiedza specjalisci :wink: . Ja, w kazdym razie, nie porownuje bo nie mialem jeszcze okazji sprawdzic sie w takich prawdziwie bojowych warunkach.

Zdecydowanie kupuj :!: Jeśli przeczytałeś ten wątek z zainteresowaniem, to przeżyjesz i nikogo nie zabijeszNapisał Milano_155
Do 75 potrzeba pokory i refleksu.
Teraz już mogę oficjalnie, a nie półgębkiem. W majowy długi weekend IK@R organizuje zlot. Właśnie dopięte zostały umowy na wynajem obiektów. Na piątek przewidziane są jazdy na Torze Poznań (częściowo w ramach KJS, częściowo tylko Alfy), a na sobotę do wyboru udział w KJS na lotnisku w Kąkolewie (okolice Grodziska Wlkp.) albo rajd turystyczno-rozrywkowy po ładnych miejscach Wlkp.Napisał BartekL
Zamysłem jest ściągnięcie braci Alfowej w jak najszerszym zakresie.
Zresztą... Na pewno na tym forum umieszczone zostanie zaproszenie ze strony oberorganizatora. Ja tym razem jedynie pomocniczo, więc nie mogę wchodzić w rolę. Z ok. tydzień pojawi się strona zlotowa.
Pozdrawiam,
Włodek z Poznania
AR 75 1.8 carb.'85 rosso Alfa
AR 156 2.5 V6'01 blu cosmo
ex AR 147 1.6 TS 16V'01 blu inca (3 lata)
ex AR 156 1.6 TS 16V'99 azzurro Tazio (1 rok)
IK@R # 1094
www.pyrateam.cuoresportivo.pl
www.cuoresportivo.pl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki