Nie bylem pewien czy to dobry dzial, ale chyba tu sie najlepiej wkomponuje :wink:
Do rzeczy: Poki co jezdze cudna Alfa ale jest to tzw. "tatusiowoz" :wink: Przymierzam sie do zakupu wlasnej AR, i tu sie pojawia problem :? Zakochalem sie w modelu 75/Milano :twisted: Nie chodzi o to ze ten model mozna tanio nabyc, ale zastanawiam sie nad silnikiem ktory wybrac :? Nie bylo by to auto ktore kupie a za rok sprzedam, tylko chce w nie inwestowac, odpicowac i miec jezdzacy ideal :mrgreen:
W sumie pytanie jest takie: ktory silnik wybrac :?: Marzeniem jest Milano, ale o nia ciezko :| Jest wiecej 1.8 niz 2.0 z czego ja bym wolal ten drugi :wink: Co poradzicie, ktory silnik, bo tez nie wiem jak z czesciami, czy latwo dostac itp :?:
Il cuore ha sempre ragione.
Senza cuore saremmo solo macchina...

zdecydowanie V6lub 1.8 Turbo ale i T.S jest do przełknięcia![]()
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

jak chcesz 75 odpicowac to najpierw zajrzyc w cennik czesci :mrgreen: nie przeraza Cie kupno sprzegla za 1500 zl ?![]()

Napewno ceny części Cię nie powalą i za sprzegło tyle nie zapłaciszNapisał Tuti
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
sprzeglo sachs do 2.0 TS 626zl a są i po 400Ta alfa nauczyła mnie jednego. Częsci śa, wszytskie prawie ale szukanie to kuuupa roboty
i wcale nei sa tak drogie:p

a do 1.8 Turbo? na forum pyr czytalem, ze ktos tam dal 1500 zl za jakis dwutarczowy wynalazekNapisał amigas
moze cos pokrecilem i to z robocizna?

Chyba raczej z robocizną. Albo ktoś na zamówienie sobie robił stalówkę.
Co do szukania części- wiele sprowadzać trzeba z Włoch, a we Włoszech jak to w latynoskich krajach- często nigdy nic nie wiadomo. Albo dostarczą część w tydzien albo w miesiąc. Sprowadza się też części z Niemiec- stamtąd czasem są nawet na drugi dzień. Ale dobrze znać język i dowiadywać się na zagranicznych forach, ebaye it i de.
Kiedyś fierglu.blog.interia.pl, dziś http://fiergloo.pl/
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki