Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Transaxle - Czyli Alfetta, Alfetta GT, Alfetta GTV6, 75, Giulietta, i inne modele z rodziny 116. Niektórzy nazywają je ostatnimi prawdziwymi Alfami. Zastosowano w nich układ przeniesienia napędu nazywany Transaxle (skrzynia biegów znajduje się przy tylnej osi, a silnik przy przedniej). Takie rozwiązania stosuje się obecnie w takich samochodach jak: Mercedes SLS, Ferrari California czy Maserati Granturismo.
-
Użytkownik
Embrion
[75] wspomaganie hamulcow w 3.0 v6.....
Czy ktos sie spotkal z elektrycznym wspomaganiem hamulcow(serwem) w 75?? Przynajmniej mi sie wydaje ,ze takie mam u siebie i wiem napewno ze nie dziala. Moze ktos posiada czesci do tego?? albo wie jak to naprawic?
-
25-02-2008 23:50 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Romeo
Re: wspomaganie hamulcow w 75 3.0 v6.....

Napisał
robert514 Czy ktos sie
spotkal z elektrycznym wspomaganiem hamulcow(serwem) w
75?? Przynajmniej mi sie wydaje ,ze takie mam u siebie i wiem napewno ze nie dziala. Moze ktos posiada czesci do tego?? albo wie jak to naprawic?
Rozumiem, ze masz uklad taki jak na tym zdjeciu?
Przekazniki od ukladu masz schowane za plytka, powinny byc tam 4 obok siebie, bodaj ktorys z dwoch srodkowych jest od pompki - od nich wypadaloby zaczac...
Tak na szybko to mozesz na chwile zewrzec obwod sterowany, powinienes uslyszec pompke i pedal hamulca powinien sie "zmiekczyc". Spokojnie mozesz sobie pompowac przez te 10-15s i potestowac w praktyce - powinno wystarczyc na 5-10 pelnych hamowan.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Tagi użytkowników
Uprawnienia