Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Transaxle - Czyli Alfetta, Alfetta GT, Alfetta GTV6, 75, Giulietta, i inne modele z rodziny 116. Niektórzy nazywają je ostatnimi prawdziwymi Alfami. Zastosowano w nich układ przeniesienia napędu nazywany Transaxle (skrzynia biegów znajduje się przy tylnej osi, a silnik przy przedniej). Takie rozwiązania stosuje się obecnie w takich samochodach jak: Mercedes SLS, Ferrari California czy Maserati Granturismo.
    Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 33 Permanent 4/AR 156 V6/164 Q4/75 V6
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    13 h 38 m

Domyślnie [75] wspomaganie hamulcow w 3.0 v6.....

Czy ktos sie spotkal z elektrycznym wspomaganiem hamulcow(serwem) w 75?? Przynajmniej mi sie wydaje ,ze takie mam u siebie i wiem napewno ze nie dziala. Moze ktos posiada czesci do tego?? albo wie jak to naprawic?

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Avatar JacekK
    Mieszka w
    ES / ETM
    Auto
    33 1.7 8V
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    6 d 31 m

Domyślnie Re: wspomaganie hamulcow w 75 3.0 v6.....

Cytat Napisał robert514
    Czy ktos sie spotkal z elektrycznym wspomaganiem hamulcow(serwem) w 75?? Przynajmniej mi sie wydaje ,ze takie mam u siebie i wiem napewno ze nie dziala. Moze ktos posiada czesci do tego?? albo wie jak to naprawic?
    Rozumiem, ze masz uklad taki jak na tym zdjeciu?
    Przekazniki od ukladu masz schowane za plytka, powinny byc tam 4 obok siebie, bodaj ktorys z dwoch srodkowych jest od pompki - od nich wypadaloby zaczac...
    Tak na szybko to mozesz na chwile zewrzec obwod sterowany, powinienes uslyszec pompke i pedal hamulca powinien sie "zmiekczyc". Spokojnie mozesz sobie pompowac przez te 10-15s i potestowac w praktyce - powinno wystarczyc na 5-10 pelnych hamowan.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia