Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Transaxle - Czyli Alfetta, Alfetta GT, Alfetta GTV6, 75, Giulietta, i inne modele z rodziny 116. Niektórzy nazywają je ostatnimi prawdziwymi Alfami. Zastosowano w nich układ przeniesienia napędu nazywany Transaxle (skrzynia biegów znajduje się przy tylnej osi, a silnik przy przedniej). Takie rozwiązania stosuje się obecnie w takich samochodach jak: Mercedes SLS, Ferrari California czy Maserati Granturismo.
    Pituś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał JacekK
    skoro Ty o praktyce to ja z teoria
    praktycznie-teoretycznie - tak mi sie wydaje :mrgreen:

Cytat Napisał JacekK
    niestety manuale(moje) tez nie podaja konkretnych wartosci dla zadnego z silnikow...
    No właśnie a jak za takimi info tu zaglądam..
    podobno niektóre "AutoData" mają te dane moze ktoś ma szerszy dostęp?? :roll:

Informowałem się kiedyś, że TS ma 12 max. Przy 11 to jeszcze żyleta, przy 10 jest wciąż naprawdę dobry, przy 9 taki sobie 8 ledwie dosatecznie.. 7 miernie... 6 tragedia.. (ale 160 pojedzie jeszcze..) :twisted:
    Przy założeniu, że na wszystkich garach jest po mniej więcej równo..
    (mierzyłem 4 silniki jeżdżąc trochę każdym)

2. # ADS
    Akwizytorka

Pituś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał JacekK
    Nic nie stoi na przeszkodzie zapytac w tamtym dziale o to samo, ale dla AR 164 .
    Jesli jakis przepis utrudnia wszystkim zycie trzeba znalezc sposob zeby go obejsc. W koncu to nie my jestesmy dla przepisow, ale przepisy dla nas - "...by zylo sie lepiej"
    Może Tobie nie ale niektórym tak bo zapytałem też w dziale 164 o świece właśnie do tego samego silnika 3.0 V6 i w promocji dostałem punkcik karny za 'dublowanie tematów'.. :roll:
    Mam szczerą nadzieję, że tym razem administracja będzie bardziej 'wyrozumiała' dla mojej, żądzy wiedzy w tym temacie :mrgreen:
    będę z góry WDZIECZNY, pozdrawiam!

Użytkownik Romeo Avatar JacekK
    Mieszka w
    ES / ETM
    Auto
    33 1.7 8V
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    6 d 31 m

Domyślnie

Cytat Napisał Pituś
    podobno niektóre "AutoData" mają te dane moze ktoś ma szerszy dostęp?? :roll:
    No tak, jak zwykle zapomnialem... AutoDate instalowalem kiedys qmplowi - musze go spytac.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Wołek
    Mieszka w
    Krosno
    Auto
    Lancia Lancia Lancia
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    15 h 9 m

Domyślnie

Cytat Napisał Domino
    Witam.
    Drodzy koledzy, mylicie tutaj dwa pojęcia stopień sprężania i ciśnienie sprężania. W książkach o silnikach spalinowych można znaleźć uniwersalny wzór na wyznaczenie ciśnienia sprężania. Dla silnika ZI (o zapłonie iskrowym) ma on postać:

ps=(1,2-1,3)×ε

gdzie:
    ps - ciśnienie sprężania,
    ε - stopień sprężania.
    Własnie to samo przyszło mi na myśl czytając te posty :roll: . Jak by silnik 3.0 v6 miał 9.5 komprechy to już by był prawie martwy
    Lancia Kappa 20v Turbo
    Lancia Kappa 16v Turbo
    Lancia Y 1.2 8v
    Dożywotni serwisant - Alfa 75 TS

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

zipp quantum ciśnienie na cylindrach

ciśnienie sprężania wzór

wzór na ciśnienie w silniku

cisnienie cylindrach alfa v6

wzór na ciśnienie po sprężaniu

jakie ciśnienie sprężania zipp quantum

jak obliczyc cisnienie na cylindrach wedlug instrukcji

wzór na ciśnienie spręzania silnika

jak obliczyć ciśnienie sprężania silnika spalinowego

Zakładki