Witam.
Mam pare pytań dotyczących 75-ki:
1. Jak sie włącza spryskiwacze przednich reflektorów
2. Czy w elektrycznych lusterkach są dodatkowo "wichajsterki" w rogach szyby do ręcznej regulacji
3. ma ktoś schemat elektryczny wiązki do silnika 1.8 IE
Z góry dziękuje, pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołych Świąt![]()

![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

Ja osobiście przerabiałem całą instalację elektryczną do 75-tki.Napisał ad_wi
Jeśli masz jakies pytania chętnie pomogę (oczywiście w miarę możliwości :mrgreen: ) Jak coś to pisz na PW.. (mam dostępne wszystkie schematy)
Pozdrawiamy

Poprostu pytam z ciekawościa nie ze złośliwości jak co niektórzy, może sie przygotowywuje swap? Ja jesli się pytam o silnik boxera lub T.S to piszę w jakim celu żeby było jasne dla odpisujących , żadnej złośliwości w tym niema. Twoje docinki są złośliwe ale ja o to sie nie obrażam bo lubie podyskutować na różne tematy z ludzmi którzy mają inne podejście do dyskutowanego tematu i moim zdaniem tak powinno być a wy sie zaraz obrażacieJa mam silnik z trabanta w swojej Alfie a w 75 od motoroweru i nie mam kończynki
ale będę miał :mrgreen:
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
Alfa Romeo 155 V6 1996
Silnik jest 2.0 TS a oryginalnie był 1.8 IE ten kto robił swapa nie zrobił tego jak powinien wiązka wraz z kolektorem dolotowym i komputerem została z silnika 1.8. silnik ten pochodził z alfy 164. Poszukuje również oryginalnego kolektora do TSa w miare przystępnej cenie. Komputer od TSa już mam a wiązke chce przerobić.

A widzisz i wszystko jasne oto mi chodziłoCzęści do starago T. S jest kupa na Allegro nie powinno być kłopotu
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
Alfa Romeo 155 V6 1996
No co ty alfaholicy się na siebie nie obrażają 8) . Może czasem się za bardzo gotujęops:
Lancia Kappa 20v Turbo
Lancia Kappa 16v Turbo
Lancia Y 1.2 8v
Dożywotni serwisant - Alfa 75 TS

Nie wiem czy nadal aktualne, ale:
- spryskiwacze dzialaja automatycznie, razem ze spryskiwaczami przedniej szyby, ale tylko gdy masz zapalone swiatla.
- w lusterkach sterowanych elektronicznie nie ma dzwigienek do sterowania recznego (przynajmiej ja nie mam)
Pozdrawiam
Jest: Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V
Byly: 75 3.0 V6 America, Alfa Romeo 145 1.4 TS Junior
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki