• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Problem z aso Dukiewicz

Auto
AR GT 2.0 jts selespeed; AR 159 1.75 TBi
Witam szczęśliwych posiadaczy, użytkowników, miłośników i anonimowych alfaholików;)
Mam ogromną prośbę o pomoc i pisemne wsparcie w temacie braku współpracy z aso. Na początku roku pojawiła się usterka skrzyni selespeed (gt ma 9 lat). Podjechałem do aso Dukiewicz na Jubilerskiej w Warszawie. Usterkę naprawiono szybko i fachowo, cena rozsądna. Niestety w aso urwano mi lusterko lewe i oświadczono, że podczas mycia GT samo odpadło (sic!). Po moich sugestiach, ze podczas mycia (na które nie wyrażałem zgody) ktoś musiał próbować złożyć lusterko co w tych modelach jest ryzykownym przedsięwzięciem;), pracownik aso obiecał naprawę bez dodatkowych kosztów i wymianę na lusterko z Allegro lub nowe (ok lata swoje GT ma) a w między czasie skleił je poxipolem żebym mógł wyjechać z warsztatu bez uszkodzenia lakieru czy wgniecenia drzwi (przy okazywaniu auta lusterko przyklejono taśma izolacyjną:)). Niestety od tego czasu nie ma reakcji na prośby mailowe i ponaglenia. Cóż począć? Proszę o pomysły. Niestety nie zgłosiłem sprawy na policję licząc na profesjonalizm serwisu Alfa Romeo...
ps aso odmówiło współpracy z PZU argumentując obawa o utratę zniżek...

Witam szczęśliwych posiadaczy, użytkowników, miłośników i anonimowych alfaholików;)
Mam ogromną prośbę o pomoc i pisemne wsparcie w temacie braku współpracy z aso. Na początku roku pojawiła się usterka skrzyni selespeed (gt ma 9 lat). Podjechałem do aso Dukiewicz na Jubilerskiej w Warszawie. Usterkę naprawiono szybko i fachowo, cena rozsądna. Niestety w aso urwano mi lusterko lewe i oświadczono, że podczas mycia GT samo odpadło (sic!). Po moich sugestiach, ze podczas mycia (na które nie wyrażałem zgody) ktoś musiał próbować złożyć lusterko co w tych modelach jest ryzykownym przedsięwzięciem;), pracownik aso obiecał naprawę bez dodatkowych kosztów i wymianę na lusterko z Allegro lub nowe (ok lata swoje GT ma) a w między czasie skleił je poxipolem żebym mógł wyjechać z warsztatu bez uszkodzenia lakieru czy wgniecenia drzwi (przy okazywaniu auta lusterko przyklejono taśma izolacyjną:)). Niestety od tego czasu nie ma reakcji na prośby mailowe i ponaglenia. Cóż począć? Proszę o pomysły. Niestety nie zgłosiłem sprawy na policję licząc na profesjonalizm serwisu Alfa Romeo...
ps aso odmówiło współpracy z PZU argumentując obawa o utratę zniżek...

Pojedź do nich i załatw sprawę po ludzku. To znaczy spróbuj, bo z niektórymi to niemożliwe (mi w ASO połamali kiedyś puszkę filtra powietrza i wypuścili tak samochód, gdybym nie zauważył to zarżnąłbym silnik).

Ja bym powiedział: znajdźmy używaną część i zamontujcie, albo ok, lusterko nie było nowe, jest delikatne, zapłacę 30% ceny części a robotę zrobicie za free. Tak po ludzku dla obu stron by to wyglądało.

Najważniejsze czy masz jakiś papier w którym jest napisane, że odbierasz uszkodzone auto. Jeśli tak, to w razie W sam możesz zgłosić to do ich ubezpieczyciela, to będzie dla ASO najgorsze rozwiązanie bo zwyżka na pewno przekroczy wartość tego lusterka.

Amortyzatory
Powrót