Short Shifter do skrzyń C635 - T-Jet, M-Jet - Czy ktoś byłby zainteresowany?

• Autor wątku Autor wątku P@bLO
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

P@bLO

Użytkownik
Auto
Fiat Coupe 20VT + Superb III L&K DSG 4x4
Witam Was :)

Mam projekt i pomysł na short shifter/quick shifter do skrzyni C635, a w zasadzie multi-shifter, który zapewni możliwość przestawienia na normalny skok lewarka zmiany biegów oraz na skrócony o 40-50%.

Ten shifter byłby wykonany ze stali.

Badam czy byliby chętni na taki gadget - czy jest sens robić prototyp i w efekcie takie shiftery.

Proponuję zrobić listę:
1)
2)
3)
...

Piotriix

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

No ten mój ma mieć podobną zasadę działania, ale dodatkowo szybką możliwość przepięcia na standardowy skok drążka :) I do tego o wiele tańszy :)

- - - Updated - - -

Żeby ruszyć produkcję muszę mieć min. 5 chętnych

Może napisz ten wątek w dziale giulietta mito bo tu mało ludzi zagláda

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Mam projekt i pomysł na short shifter/quick shifter do skrzyni C635, a w zasadzie multi-shifter, który zapewni możliwość przestawienia na normalny skok lewarka zmiany biegów oraz na skrócony o 40-50%.

Badam czy byliby chętni na taki gadget - czy jest sens robić prototyp i w efekcie takie shiftery.

Proponuję zrobić listę:
1)
2)
3)
...

Witam, projekt jest dalej aktualny?
Byłbym zainteresowany

- - - Updated - - -

Proponuję zrobić listę:
1)
2)
3)
...

Witam, projekt jest dalej aktualny?
Byłbym zainteresowany

Brak większej liczby chętnych - potrzeba ok. 10 osób

Jeśli to by pasowało do Julki 1.4 Ma to ja jestem chętny bo właśnie powoli dojrzewałem do kupienia tego od noviteca.

Dalej jestem chętny

P9 android 7.0 beta

Ok, widzę że zainteresowanie jest już jakieś. Muszę tylko znaleźć dźwignie oryginalnego wybieraka to zrobię multishifter na ich podstawie.

Skrzynia C635 jest montowana w 1.4 t-jet i multiair, 1.6 Mjet i w 2.0 Mjet też występowały (Giulietta, Mito, Delta, Punto Evo, Abarth, Bravo itd.)

Ostatnia edycja:
Myślę, że do połowy stycznia powinienem się ogarnąć jeżeli dorwę wzorzec oryginału. Jeżeli ktoś ma jakąś uszkodzoną skrzynię na części to chętnie wybierak odkupię lub wymienię na gotowy shifter jak opracuję

do 2.0 w Julce podejdzie? nie wiem jaką nazwę ma moja skrzynia niestetyt

W Bravo były 2 rodzaje skrzyń do liftu w 2.0 było F40 a po C635. Jakbyś coś planował do F40 to byłbym chętny bo short od mtechu chyba 150€ stoi.

ps. Biorę jeśli do mnie podejdzie - mam skrzynie wg EPER nr 55239628

- - - Updated - - -

http://shop.alfisti.net/Tuning-Styl.../Novitec-Sport-Shifter::6718.html?language=en

tutaj jest napisane że ten shortshifter pasuje do wszystkich rodzaji Giulietty czyli 1.4, 1.75, 1.6 i 2.0 oraz do Mito z silnikami 1.4 i 1.6 -> czyli można wnioskować że będzie pasować do wszystkich modeli oprócz Mito 1.3

skoro tak to jestem jak najbardziej na tak -> proszę mnie zapisać na listę

Do skrzyń F40 i M32 na chwilę obecną nie będzie nic. Niestety w tych skrzyniach producent zastosował wielofrez w dźwigni wybieraka, który trzeba by było robić elektrodrążarką drutową a to już dosyć duże koszta obróbki więc taniej nie byłoby niestety niż mtech.

Skrzynią C635 wygląda tak:
opel-c635-1-c-800.jpg

Jestem chętny, jeśli tylko będzie pasował (Giulietta 2.0 jtdm)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót