B
b.pawelek
Guest
ok. Sugerowałem sie w sporej mierze tym co wyczytałem na stronie alfaclubu w testach. u mnie montaz bedzie zblizony, a prawdopodobnie lepszy. Napewno sie pochwale
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
b.pawelek napisał:No i porazka. Poprawnie stożka w Tsie nie da sie zamontować.
b.pawelek napisał:`Broniłem go jak głupi a alfa mnie zdradziła i nie dała go sobie zamontować. Brak wystarczającej ilości miejsca na filtr niestety sprawił że zostane przy rurce od Gta i wkładce KNa

pozdrorobak#21 napisał:miałem ten oto zestaw K&N http://sklep.tuning.pl/pr...d=61&d_id=95879
ktory jest podobno dedykowany i daje przyrost mocy gwarantowany :lol: ,szczerze nie dał nic poza wrażeniami akustycznymi :? miałem auto shamowane i efekt był 0 ;// po 1st mozntaz tego zestawu daje duzo do zyczenia ,po zamontowaniu zasysał ciepłe powietrze bo juz na pierwszy rzut oka rura była za krótka i w złym miejscu :!: a sam nie chciałem robic przedłuzek bo wiadomo jesli samemu sie miesza i z metra dodaje rury to mozna tylko pogorszyc wyniki ,zaufałem wiec producentowi ale nie było zadnych lepszych osiągów ;// zadnych ,dopiero przy montazu turbo gdzie filtr został przeniesiony w inne miejsce rura obliczona do tego wydech zrobiony wtedy ma to sens rozmawiałem tez o tym w warsztacie Grabowskiego i sam mowił ze te wszystkie magnetyzery i stozki to mozna....... nic to nie daje szkoda kasy ,ogolnie filtr w alfie jest dobrze usytuowany z dala od silnika te same efekty bedziesz miał po załozeniu pipe od V6 akustyczne ,taniej + efekt placebo gwarantowany :mrgreen: heh
a tak to wyglądało przed montażem turbo (zestaw K&N)
http://img521.imageshack.us/my.php?image=knqv9.jpg
a to moja pipe jeszcze jak włoszka była czerwona:
:arrow:
polecam !!!
damian3619 napisał:Po twojej wypowiedzi tak mysle ze moze i ja zaloze stozek,choc zawsze kazdy mi odradzal mowiac ze silnik dostaje w dupe,wiec sam nie wiem.
pozdrawiam
A gdzie kupić sportową wkładkę filtra powietrza do 156 T.S? Może być K&N, czemu nie, jest okazja, bo właśnie będę wymieniał filtr powietrza... Z tego co widzę, to w Intercars jest, ale cena pewnie zabójcza... Czy takiej wkładki nie trzeba wymieniać? Wystarczy dbać o jej czystość? Jakie masz doświadczenia z jej używania?J@rek napisał:Koledzy juz pisali, byłbym skłonny polecić wkład K&N.
Po pierwsze nie zaśmieca nie środowiska starymi filtrami.
Po drugi śmiem twierdzić, ze może osiągniesz lepszy efekt z wkładu niż z montażu stożka.
Zwróć uwagę, że jest to wszystko przemyślane i nie sądzę by 'podwórkowe' metody mogły konkurować ze sztabem specjalistów pracujących nad tymi tematami od lat.
Jeżdziłem na K&N ponad 200000. Trzy razy kąpany. Zero ingerencji w układ dolotu. Przemyślane doprowadzenie powietrza.
Czy dorabiając dziwne doloty ktoś uwzględnia turbulencje, które będą one powodowały w przepływie powietrza pod samochodem? Tak z ciekawości pytam.