Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Tuning - Dział przeznaczony dla tych, którzy twierdzą, że Alfa za mało wyróżnia się na drodze. Możecie tutaj przeczytać o modyfikacjach wizualnych, utwardzaniu zawieszenia, układu hamulcowego, chip tuningu czy innych modyfikacjach silnika.
-
Użytkownik
Embrion

Napisał
-BamBosZek-
Bardziej mi wlasnie chodzi o zbicie temperatury pod maska bo w v6 jak troche podeptasz to reki nigdzie nie wsadzisz, ale wiadomo ze im chlodniej pod maska tym lepiej bo nawet znikome poprawienie to zysk ktory procentuje, prawda?
Tu się z Tobą zgodzę, no v6 to wypełnia dość skutecznie komorę silnika,ale nadal twierdzę że gra nie warta świeczki w silniku wolnossącym.Po przeliczeniu kosztów na zyski mocy,blado to wypada
-
28-12-2011 11:00 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Alfa i Omega

Napisał
alfaMaster
Tu się z Tobą zgodzę, no v6 to wypełnia dość skutecznie komorę
silnika,ale nadal twierdzę że gra nie warta świeczki w
silniku wolnossącym.Po przeliczeniu
kosztów na zyski mocy,blado to wypada

Ja nadal uważam, że nikt tutaj nie bierze tego do siebie, że po owinięciu bandażem dostanie +5 KM. Chodzi właśnie o zbicie temperatury.
Ja chciałbym poruszyć tą kwestię, jak to ktoś już tutaj wspomniał, pękającego kolektora. Jak to jest naprawdę?
-
Użytkownik
Maniak resoraków

Napisał
-BamBosZek-
Mysle ze gruubo sie mylisz...
zawsze mozesz podniesc maske na dystansach lub zamontowac jakies wyloty powietrza tez zbijesz kilka stopni pod maska
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Tagi użytkowników
Uprawnienia