Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Tuning - Dział przeznaczony dla tych, którzy twierdzą, że Alfa za mało wyróżnia się na drodze. Możecie tutaj przeczytać o modyfikacjach wizualnych, utwardzaniu zawieszenia, układu hamulcowego, chip tuningu czy innych modyfikacjach silnika.
-
Użytkownik
Embrion
[164] Tłumik WM Sport
Witam, muszę wymienić w mojej 164 3.0 12v tłumiki końcowy i środkowy. Wymyśliłem sobie, że środkowy wytnę zupełnie, wstawi się zwykłą rurkę a zamiast oryginalnego końcowego wstawię ten http://allegro.pl/tlumik-sportowy-ba...066319734.html. Chodzi mi o ładny basowy dźwięk bez żadnego wiejskiego pierdzenia itp. Poza tym nie wiem czy on w ogóle spełni moje wymagania (w co sam wątpie) ani czy będzie go jak zamontować, dlatego chciałbym wysłuchać Waszych opinii czy w ogóle jest sens i możliwości.
Pozdrawiam.
-
20-01-2012 14:44 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Romeo
ja mam taki i muszę jak najszybciej wymienić. Chodzi jak Calibra. Nie polecam
Renault 25 2.2 1986r.- była
Renault 25 2.0 1991r.- była
AR 164 T.Spark aktualnie

-
-
Użytkownik
Dwusuwowiec

Napisał
Rybeńka
Ale widzę, że masz Twin Sparka a wiem, że dużo zależy z jakim
silnikiem działa tłumik

A może coś polecisz?
Ja mam tłumik WM Sport tylko podwójna końcówka za 60 zł mógłbym Ci puścić
Tutaj masz zdjęcia Tłumik końcowy przelotowy, katalizator, cooler i rurę Turbo IC do 156. Jak coś to PW
-
-
Użytkownik
Alfa i Omega

Napisał
maciejbydg_87
oo widze dobry tema bo ja tez patrzałe mza tłumikami do
TS 8v tylko jak kolega nadmienił nie chce mieć WieśMobilu tylko delikatne bulgotanie - ma być NIEmeczacy na trasach.... wiec co polecicie ?
Do 155 zpawany indywidualnie jednokomorowy i jest dobrze.już o tym pisałem i mam tak u siebie.nic ze standardów z allegro nie podejdzie.
-
Użytkownik
Alfa i Omega

Napisał
Artas 155
Do 155 zpawany indywidualnie jednokomorowy i jest dobrze.już o tym pisałem i mam tak u siebie.nic ze standardów z allegro nie podejdzie.
a masz linka do tego co pisałeś ?
-
Użytkownik
Ogier
Mam w swojej od nie dawna tłumik WM Sport a'la Mugen, nabrała delikatnie basowego brzmienia, które nie jest męczące, jednakże po rozmowie z tłumikarzem, który mi go zakładał, wiem że następny tłumik na pewno nie będzie tej firmy, lepiej dołożyć kilka groszy i kupić chociażby jakiegoś ULTER-a.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)