[156] SWAP na V6

• Autor wątku Autor wątku Kosiar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kosiar

Guest
Mam do was pytanie , posiadam silnik 2.0 TS jaki budżet muszę przygotować na SWAPA 2,5 czy 3.0 ile sam silnik , plus przekładka(robocizna)
czy mocowania silnika będą inne skoro mam 2.0?
ile 2,5 V6 czy 3.0 V6 generuje mocy seryjnie i czy da sie go też uturbić i ile by generował po dołożeniu turbo ?
rzecz jasna trzeba dorzuć koszty przeróbki zawieszenia auta i hamulców aby wszystko trzymało się "kupy"
na allegro jest tylko kilka kompletnych silników v6 ale z wyglądu nie są ciekawe (nie jestem super znawcą ale czy jest sensu kupować silnik który wygląda jakby została na niego wylane wiadro oleju)?

Nie wiem jaki jest koszt, ale z pewnością wysoki.
Z ekonomicznego punktu widzenia lepiej kupić całą Alfę V6 np. 2.5 i sprawić sobie np kompresor.
Zdecydowanie łatwiej i taniej byłoby też przełożyć silnik w przypadku gdy w komorze silnika był już motor V6, czyli np. do Alfy 2.5 V6 wmontować 3.0 V6, albo 3.2 V6.
Pozdrawiam.
- Rafał

tak ale przywiązanie do wiśniowego sportwagona robi swoje , wiesz jak to jest Rafał serce nie sługa :)

Bartrek zapytaj lepiej kto ci to zrobi pieniadze to nie problem uwierz że więcej zachodu znaleźć kogoś kto sie tego podejmie :P nawet w ASO ci tego nie zrobią( koszt założenia w aso 1,6 ,2,0 1,8 ok 500zł 2dni :mrgreen: ) ale wiekszej pojemnosci juz ine zrobia przynajmniej tam gdzie smigam ,jak bys miał namiary oczywiscie nie pod warszawa :lol: to daj znać

p.s
tak jak wspomniał kolega alces1, mysle ze majac 2.0 tylko bym zakuł do 220hp
dam ci porownanie co prawda Dedra 4x4 ale sa tez przezjazdy z 2.0 gtv szły w mialre rowno
czego sie nie da powiedziec o GTA 250hp & lancia 160hp TURBO :mrgreen:
http://pl.youtube.com/watch?v=fMinHLHe2Do
zobacz sam moze przyjscie ci smaczek na turbo do 2,0 :DDD

Pzdr

a Grabowski zrobił by turbo softa do 2.0 rozumiem czyli praktycznie te graty co u Ciebie?

Kosiar napisał:
a Grabowski zrobił by turbo softa do 2.0 rozumiem czyli praktycznie te graty co u Ciebie?
nie dokonca te same zalezy kto by robił Grabowski na pewno wykorzystałby cześć ale np. w AT2000 juz nie i tam zakucie 13tyś dzwoniłem do nich w zeszłym tygodniu i czekam na odpowiedz co do kutych podzespołów

Pozdro

Właśnie Kosiar. Może zapytaj w AT2000 w Rzeszowie. Może mają jakąś receptę na podniesienie mocy w 2.0 T.S.?
Pozdrawiam.
- Rafał

no bo ostatnio jak byłem robak u Ciebie w Chorzowie to mówiłeś ze 250 hp to bezpieczna granica pod turbo w 2.0 no i tyle by naprawdę starczyło z jakimi kosztami musiał bym się liczyć no i oczywiście zostaje sprawa zawieszenia i układu hamulcowego co tutaj polecacie i jakie rozwiązania ?

Kosiar, szczerze Ci powiem, jeśli chce więcej mocy i mieć bezawaryjne auto wsadz albo kup alfe seryjna 2,5 V6, chyba ze jestes tak przywiazany do swojej belli ze tylko SWAP wchodzi w gre, to kup 2,5 V6 anglika, najsensowniejsze wyjscie, bedziesz mial wszystko co trzeba do silnika, ukladu chlodzenia, przeniesienie napedu, w pieniazkach w jakich napewno nie wyrobisz sie kompletujac silnik i osprzet oddzielnie.

pzdr. Grzesiek

Kosiar napisał:
no bo ostatnio jak byłem robak u Ciebie w Chorzowie to mówiłeś ze 250 hp to bezpieczna granica pod turbo w 2.0 no i tyle by naprawdę starczyło z jakimi kosztami musiał bym się liczyć no i oczywiście zostaje sprawa zawieszenia i układu hamulcowego co tutaj polecacie i jakie rozwiązania ?

znaczy wiesz "bezpieczna" taka moc deklaruje firma i daje gwarancję oczywiście po zakuci
dzwoniłem do nich http://www.at2000.pl/ od zera coś koło 13tyś najlepiej zdzwon i zapytaj również do Grabowskiego, Tomson ,VTG ,zastectuning ,V-tech z kraka nie robi:/ szkoda bo blisko:/ zeby miec porównanie

Pozdro

Amortyzatory
Powrót