Witam. Jestem posiadaczem AR147 1.9 JTD 16V 150KM i w niedługim okresie chciałbym ją lekko „zawirusować” aczkolwiek stoję przed dylematem doboru odpowiedniego sprzęgła wraz z kołem dwumasowym (elementy te i tak będę niedługo wymianiał). Pytanie brzmi zatem czy wystarczy standardowy zestaw np. Valeo czy należy szukać czegoś mocniejszego? Z góry dziękuje za pomoc.
I Love Alfa Romeo...
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V Distinctive, 2005r

podpinam sie
Wszystko zależy w jaką moc/moment celujesz z modyfikacjami.. Zazwyczaj sprzęgła spokojnie wytrzymują przyrosty rzędu 25%, ale jeśli planujesz w przyszłości większe mody, to warto już zapiąć przyszłościowe sprzęgło..
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland
Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm

Problem w tym, ze nie za bardzo jest mozliwosc przelozenia plug@play sprzegla z np 2.4.
---------- Post dodany o godzinie 11:07 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:06 ----------
Jesli chcesz ja lekko zawirusowac, to nie przejmuj sie sprzeglem.
Krajcok
GT JTD Q2
XKR 4.0 V8 kompressor

Dzięki za odpowiedzi. Planuje przyrost rzędu 20% także zaryzykuje na seryjnym, tym bardziej że niedawno wymieniałem na nowe. Gdyby jednak okazało się ze nie daje rady to „cinek_” na pewno zgłoszę się do Ciebie. Na razie jednak mam inne zmartwienia w postaci za dużego spalania mojej „Niuni” :/
I Love Alfa Romeo...
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V Distinctive, 2005r
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki