Trzeba Ci życzyć powodzenia bo pracy niewątpliwie sporo,oj sporo...
Pisałem, że jak chłopaki zaczną działać to założe pościk projekciku.
Dawca - Bella 166 z 1999 roku, rzekomo z Włoch, rzekomo sprawny ;], rzekomo około 145000 przekulane...
No i jest. silniczek jest na miejscu - dowieźli to co trzeba ;]
Mechanicy wykręcają poczciwą 2.5 litrówkę *chlip*..
Poniżej pare fotek.
Ostatnio edytowane przez Neilik ; 17-12-2009 o 15:36
A dziękować dziękować przyda się ;]
Z takich informacji kontrowersyjnych - nie wymieniam rozrządu ani pompy
Mechanicy ocenili stan zarówno pompy jak i rozrządu na "stosunkowo niedawno wymieniane"
Ryzyko a i owszem ;] pojeździmy zobaczymy. W 2.5 rozrząd był wymieniany jakies 30k temu. Są takie same więc ewentualnie się porówna - pomyśli ale i tak raczej zostanie.
Jedna rada, zakryj kanały dolotowe jakaś szmata lub czymś podobnym. Bo mi by się nie chciało głowicy ściągać jak coś wpadnie ;]
A rozrząd to Twoja decyzja ;] Ja zmieniłem od razu, ale nie wyglądał obiecująco ;]
Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/
Motywujesz paru niezdecydowanych, w tym mnie. Przyzwyczaja się człowiek do mocy i trzeba się zebrać w końcu na upgreat. Nie obrazisz się jak pokibicuję, popatrzę, posłucham o ewentualnych problemach a potem bezczelnie skorzystam z Twoich doświadczeń? :-)
No i wprosiłbym się w realu na oględziny do Poznania, jak będzie na chodzie. Jeśli można oczywiście.
156 3.0 V6
Napiszę tylko tyle, zaczynaj myśleć na upgrade'm układu hamulcowego, chętnie bym jeszcze Twoich postów trochę na forum poczytał w przyszłości;] Hamulce to niestety najsłabszy punkt 156 V6 ;/
156 3,0 V6 24V 1999r. 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w niustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Nie obecny do końca świata a nawet jeden dzień dłużej ...
Hamulce to rzecz oczywista, nacinane tarcze i dobre klocki poprawiają sprawę ale niewiele.
Grzesiek, masz może jakieś konkretne propozycje, tarcze i zaciski z gta byłyby najlepsze ale gdzie dostać taki zestaw? Co w zamian żeby koszt nie przekroczył kosztów swapu? masz jakiś pomysł, może autor postu też skorzysta, a może ma jakiś swój plan? Piszcie Panowie, piszcie bo po każdym mocniejszym hamowaniu zastanawiam się czy zadziałają ponownie, za cholerę nie mogę nabrać do nich zaufania.
156 3.0 V6
Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/
Ja w trakcie swojego swapa założyłem klocki nowe ferodo i tarcze gładkie zimmerman wentylowane.
Powodzeniaja niestety nie robiłem fotek, ale to jeszcze nie koniec modyfikacji więc nic straconego.
Powodzenia, jak będziesz miał w trakcie jakieś pytania i jak będę wiedział to pomogę.
SIEMA!![]()
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24v
Kupi się jakiś konkret hamulce - na chwile obecną trzymam kciuki za to by ten motor chodził o hamulcach nawet nie myślę ;] bo najbardziej będzie mi żal, gdy się okaże, że po przełożeniu i całej robocie Bella to po prostu duży resorak ;]
Przed założeniem dolotów skorzystam z odkurzacza ;]![]()
![]()
Ale dzięki za radę.
Słuchajcie. Potrzebuje rurę łączącą kolektory wydechowe z wydechem przed zwężką.
To jest ten element który widać na ostatniej fotce. Jest trochę zgnieciony (nie przetarty) więc jak ktoś może coś takiego namierzyć to proszę o kontakt. Nigdzie na allegro nie widziałem. Może ktoś z Was ma przypadkiem ?
Dzisiaj po południu będą nowe fotki. Tak sądzę ;]
Slavol jak po swapie wsio bedzie ok to pewnie sam się w ramach testu pofatyguje gdzieś w trasę to może się zjedziemy ;] oczywiście nie ma problema czytaj, pytaj, kopiuj, wklejaj, korzystaj... ;] po to ten post ;]
Ostatnio edytowane przez Neilik ; 18-12-2009 o 10:51
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki