Przyjacielu peenbe,powiem ci na własnym przykładzie ,że mi spalanie zmalało (oczywiscie przy zachowaniu podobnej techniki jazdy).Mój nowy rekord to 4,9 (trasa białystok -Warszawa),mieżone na cpn gdzie wczesniej cieszyłem sie jak wychodziło 5.4-5,5.Także ja jestem zdania ,że po dobrej modyfikacji spalanie zmaleje.
Takich tam kilka dieslowkich patatajów w skromnym 1,9.
...dam przykład moda JTD 115KM zrobionego w szczególności pod zmniejszenie spalania...oczywiście nie pomijając faktu że wzrost dynamiki jest zasadniczy
..mały modzik czasów wtrysku...i delikatnie ( max. 0.1bar) podniesione ciśnienie doładowania...efekt?...spadek spalania nawet do 1l.!!!
...moment w dolnym zakr. obr. mocno...a dalej delikatnie...bez zbędnych obciążeń dla ukł. zasilania..
Ostatnio edytowane przez G-CS ; 12-11-2010 o 01:59
peenbe thanked for this post

W tej (zresztą w każdej) jednostce nie ryzykował bym wgrywania gotowca.Zdrowe 1,9 16v 140km wychodzą na 170km.
Takich tam kilka dieslowkich patatajów w skromnym 1,9.

WITAM KOLEGÓW.
POJAZD TO AR145 1.9JTD 105KM 1999R
MOŻE ZNAJDZIE SIE JAKIŚ WIRUS BO TEGO CPU.
Uploaded with ImageShack.us
NAJLEPIEJ TEN 130KM
POZDRAWIAM I DZIEKI ZA POMOC.
Ostatnio edytowane przez maras-ek ; 09-11-2010 o 17:21
Wertujac tak z ciekawosci ten temat, jestem ciekaw co mozna uzyskac w 156 , 1.9jtd 115km, 2000r. Jaki jest tego koszt (patrzac na indywidualnie dobrane mapy, jak to ktos wspomnial) i jak sie takie zmiany maja do stanu techicznego auta ? Mianowicie czy cos trzeba zmieniac jeszcze, czy szybciej silnik, turbina czy co tam tylko sie zuzywa itp itd... Jestem kompletnie zielony, wiec stad tyle pytan, ktore pewno szybko sie nie skoncza ;p

A ja jestem ciekawy, ilu z was, hamowało swój samochód po wgraniu takiego gotowca? Są w ogóle tacy? Jeśli są, to może pochwalą się wykresami- pewnie by była ciekawa lektura dla kolejnych chętnych na tego typu operacje.
AR 156 2,4JTD 2000r- czarna- NERO FUOCO- sedan
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki