Strona 4 z 69 PierwszyPierwszy 123456789101112131454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 684
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Tuning mechaniczny - Modyfikacje mające na celu poprawę parametrów silnika
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar weloo
    Mieszka w
    Rzeszów, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD CF3
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 9 h 42 m

Domyślnie

poproszę więcej szczegółów ;>

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Romeo Avatar Kayrol
    Mieszka w
    domu
    Auto
    Crosswagon
    Czas spędzony na forum
    6 d 7 h 38 m

Domyślnie

Cytat Napisał Zoltar Zobacz post
    Chiptuning
    Indywidualne strojenie silników diesla
    i wszystko jasne. To 171 V-tech naskrobał.
    rozwiń swoją wypowiedz jeśli masz zamiar straszyć ludzi
    Ostatnio edytowane przez Kayrol ; 13-01-2010 o 14:08

Qki
    Qki jest teraz aktywny
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamosc, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4JTD M-Jet 20V
    Czas spędzony na forum
    45 d 41 m

Domyślnie

Niestety tym tematem odbieramy dużo chleba niektórym stąd będą pojawiać się takie, i inne posty.. Wiadome jest że jak ktoś przesadzi, zrobi sobie po swojemu 300KM i 600Nm to COŚ nie wytrzyma.. ale tutaj każdy stara się robić z głową - w końcu to własny samochód..

Mieszka w
    domu
    Auto
    Crosswagon
    Czas spędzony na forum
    6 d 7 h 38 m

Domyślnie

jakiego chleba ? To jest program tylko do jednego silnika z jednym ECU ...340 no a jeśli pan sugeruje ze "indywidualny program " vtech jest słabej jakości to tylko współczuć mattowi bo zrobił na nim przeszło 20kkm

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD 10v CF3
    Czas spędzony na forum
    9 d 3 m

Domyślnie

Ok wszyscy jedziemy do Gdyni stroić swoje silniki. Zadowolony?
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

Qki
    Qki jest teraz aktywny
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamosc, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4JTD M-Jet 20V
    Czas spędzony na forum
    45 d 41 m

Domyślnie

Cytat Napisał Kayrol Zobacz post
    jakiego chleba ?
    Jak to jakiego! 1500 zł średnio od sztuki to mały bochenek? A już na tym forum kilku klientów się zchipowało za 10x mniejszą kwotę także chiptunerzy tracą.. oj tracą.. Nie dużo, ale zawsze.. a jak to się rozpowszechni to będzie rozmowa Wacka z Jackiem wyglądała tak że Wacek: "Staryy.. byłem na chiptuningu, 1500 zł poszło, ale to nic!! jaka moc teraz.. staaaary".. a Jacek: "1500?? Przecież ja wczoraj kupiłem interfejs, mapy są na necie! Czego się nie zapytałeś wcześniej?"

Zoltar
    Gość

Domyślnie

Źle mnie zrozumieliście, program jest średni, skoro uważam, że sam bez ogromnego zaplecza jak ww. firma mogę zrobić lepszy, to ja się z tego cieszę, cieszą się również moi klienci, z nikogo nie robię oszusta, głupka, nie mówię, że coś zaraz wybuchnie itd.

Chciałem moim postem tylko zasugerować byście przesadnie nie popadali w zachwyt i nie programowali na "pałę" wszystkiego co wpadnie w ręce, taki drobiazg informacyjny, numer Boscha na kompie to jedno, jest 6, lub 7 różnych wersji programu pod ten sam numer

Dlaczego odradzam, bo jeśli ktoś z Was ma problemy choćby z turbo, często nie zauważalne w jeździe miejskiej, narobi sobie szybko kosztów, większa dawka paliwa = większe obciążenie turbo i dużo większe ryzyko problemów. Jedna osoba czuje dużą poprawę, bo taką powinna po tym programie czuć, a inna narzeka, że nie ma szału, program jest ten sam, gdzie leży przyczyna ? W braku diagnostyki, może umarłym przepływomierzu itd itd.

Ostatni punkt, o ile starsze auta można programować jakimś byle pirackim starym sprzętem, o tyle nowsze, jak np. auto Kolegi Qki już nie, bo skończy się albo na niepowodzeniu, albo na uszkodzeniu zawartości pamięci i ratowaniu w firmie za wartość używanego sterownika, kombinowaniu z innym, równie kosztownym, bądź fakturze w serwisie na 2-3 tysiące.

Kayrol, i zrobi jeszcze spokojnie 100 kkm i więcej, tylko auto wzmacniane musi być sprawne

Kolego Matt, rób swoje auta gdzie chcesz, ja pisząc tego posta, jak również poprzedniego nie straciłem nic, nie straciłem złotówki z powodu Waszych "testów", nie piszę tego z zazdrości, z powodu złości, piszę co wiem, a Wam może to tylko pomóc

Pozdrawiam

Mieszka w
    domu
    Auto
    Crosswagon
    Czas spędzony na forum
    6 d 7 h 38 m

Domyślnie

Odrazu czuje się lepiej po przeczytaniu tekstu, i przyznaje ci 100% racji bo masz racje.

Ja zanim zrobiłem cokolwiek, szukałem czytałem itp.

Z tą sprawnością auta przed wzmocnieniem to święta prawda.

A z tymi wersiami to troche przesadziłeś bo jest 2 wersie jedna z Chip Code 1037354935 a druga 1037362085 i obie są pod sterownikiem 340 pierwsza ma checksum E935 a druga F411 i tylko dlatego ze to wersie na inne rynki ( z tego co wiem ta druga ma 150cv )
    Nie wiem natomiast jak z wersiami do 156 2.4 bo mnie to nie interesuje tak naprawdę

Więc tak, masz rację i dzięki za wyjaśnienie.

Pozdrawiam.

Tak na marginesie, w pierwszym linku jest fabryczna mapa do ecu, jak chcesz i masz na to ochote to mozesz zaszaleć i pokazać na co cię stać, proponuje 185 km hi hi zakładając ze auto jest w tip top.
    Ostatnio edytowane przez Kayrol ; 14-01-2010 o 00:45

Zoltar
    Gość

Domyślnie

Masz rację, spis mi się dublował i są 3, lub więcej. 156 będzie miała wspólne i inne, w zależności od wyposażenia

Alfa 166 2.4JTD 0281010340 363752
    Alfa 166 2.4JTD 0281010340 362085
    Alfa 166 2.4JTD 0281010340 354395

Na odległość nie bawię się w hardcory

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Zoltar ; 14-01-2010 o 07:49

Użytkownik Alfa i Omega Avatar iwok
    Mieszka w
    okolice Poznania
    Auto
    166 2.4 JTD distinctive nero volcano 2002
    Czas spędzony na forum
    5 d 2 h 8 m

Domyślnie

Zoltar jeśli rzeczywiście chcesz nam pomóc napisz co Twoim zdaniem jest złe (a może co jest dobre?) w tym programie?
    Stwierdzenie, że program jest średni i że Ty mógłbyś zrobić lepszy niewiele wnosi do wątku. To tylko ogólniki.
    To, że auto musi być w pełni sprawne przed chipem jest (mam nadzieję) dla każdego oczywiste.
    Wytłumacz na przykładzie tego programu na 171 dlaczego chip działający w jednym w pełni sprawnym aucie nie będzie dobrze działał w innym w pełni sprawnym, a identycznym aucie?
    Jeśli stać Cię na poświęcenie chwili poprosimy o konkrety.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

winols chomikuj

edc16 crc

cinek gliwice

damos edc16c39chiptuning chomikujsuma kontrolna w chipach0281010340 chipwinols mapywsady chomikujwinols jak wykonaćalfa romeo 156 1.9 jtd 8v chipPES G2mpps chomikujchiptuning mapawsady ecu chomikuj0281010340chip tuningchomikuj damossuma kontrolna winolsnauka cziptuninguwsady chiptuning chomikujmpps dpf offjak wyłączyć dpf w ecugliwice chiptuning ECU 929mpps wsadywgrywanie map przez odb2croma egr offwinols jakporownywanie wsadow winolsmpps co oznacza checksumhttp:youyoukiller.free.frecubox novitec dla stilo 1.9 115 kmczy warto zainstalować chip w alfa romeo 156 jtdedc15 dawka biegu jałowegowsady chiptuningwinols egr offile mocy daje kompresor pes g2chip hw 0281010740wsad edc16 przez kabelchomikuj winolschip tuning wsady chomikujwinols mapy c8czy winols podpisuje mapymapy ecu alfa 159 1.9automatyczne wyszukiwanie map winolswinols czytanie mapychip tuning mapychiptuning mapyyouyoukiller.free.fe.ecuwsad mod egroff edc15zoltar chipco to jest suma kontrolna w winolsie0281010336mapy ecu alfa 159 edc16egr off softdamos chomikujwsady ecuchipowanie mppsprogram do checksum ecu1z mapy tuning chomikujsuma kontrolna edc16dlaczego winols nie podpisuje mapedc15 72366punto wgranie maptuning chomikujsamodzilne wgranie mapy chiptuningchomikuj punto lwinols poprawie mapymapy 890 pebtuning files chomikujmapy do mppshonda 929 chipwsad edc15chip tuning chomikujrozszezenie *.orimapa sterownikadpf off software download0281001928 edc15c5 immowinols wgranie wsadu interfejs mpps0281010740 1037366796winols obrobka mapy dpfjak porownac dwa softy w winolsprzeliczenie sumy edc16program do modyfikacji map chiptunings-mpps jak wylaczc dpf fapbaza wsadów pamięciwsady do tuninguwinols mapa doładowaniaoryginalny soft scenic iimapy tuning alfastilo ecu softwareprogram do chiptuning chomikujjak sprawdzic soft sterownika winols edc16c39 softjak zmodyfikować mapę mppswinols tutorialwinols i damoswinols fap

Zakładki

Uprawnienia