Napisał ze na jednym będzie a na drugim nie dlatego ze moze być nie do końca sprawne.
A z tego cos winolis wypatrzyłem ta mapa z 171 ma wiele wspólnego z gotowymi mapami - to pewnie sprawia ze jest średnia.
Jutro może uda mi się zahaczyć o hamownie w Kielcach to się moze pochwale wynikiem z pro1 jak nie wyjdzie za mało HE HE
---------- Post dodany o godzinie 10:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:40 ----------
ja mam tą i pod interfejsem wyskoczyło 085B
Ciekaw jestem jak będą Wam się spisywały Alfki .Szef firmy Masters Tuning pan Marek Staszewski ostrzega ,że przy chipowaniu silnika 2,4 JTDM 150 KM na 185-190 KM mogą wystąpić problemy ze skrzynią biegów ( zrywają sie nity kosza satelitów , miał osobiście 2 takie przypadki ). Ale życzę oczywiście kolegom bezawaryjnej eksploatacji .Pzdr
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

JTDM nie są przypadkiem 20V ?

szkrzynia to nie majątek , uzywaną sie kupi jak sie rozsypie
wszystko z głową![]()

Nie oczekiwałem wyczerpującej technicznej analizy tej mapy, a tylko wskazanie na kilka konkretnych punktów, które powodują, że program jest tylko "średni" (np typu: "ten program włącza turbine za wcześnie, albo za późno, albo podaje zbyt duże ciśnienie wtrysku w tych czy innych warunkach")
Masz rację jestem normalnym użytkownikiem pojazdu, który zanim wyda kasę chciałby sie dowiedzieć dlaczego.
Wybacz i Ty, ale Twoja odpowiedź to ściema, z której nic konkretnego nie wynika a wpisy w tym wątku wygladają na zwykłą kryptoreklamę.
Bez urazy ;-)

Ale czego ty chcesz się dowiedzieć bo nawet i ja nie rozumiem, chcesz wiedzieć który parametr mapy w win olis odpowiada za co i dlaczego ?
wrzuć mape do winolisa, wyskoczy ci 38 parametrów, wciśnij preview i pokaze ci się graficzna mapa i zobaczysz na np. tej 171 te zmiany są na czerwono i zielono.
[
nie pamiętam z którego programu to screanshoot
Ostatnio edytowane przez Kayrol ; 14-01-2010 o 19:21

Przychodzi tu człowiek, który podpisuje sie jako fachowiec od tuningu i mówi, że mapa, którą zrobił ktoś inny jest zła ("średnia").
Pytam się na jakiej podstawie tak twierdzi?
Chciałbym usłyszeć jakieś argumenty na potwierdzenie tej tezy inne niż " bo ja tak mówię".
To nie jest skomplikowane pytanie.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki