Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Tuning mechaniczny - Modyfikacje mające na celu poprawę parametrów silnika
    Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Rumia
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1,9JTD 8V 2002 115KM
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    49 m

Domyślnie

Cytat Napisał axel83 Zobacz post
    Witam.
    Czy któryś z użytkowników miał styczność z tym interfejsem?
    Ostatnio kupiłem go z allegro lecz niestety nie mogę połączyć się z samochodem.
    Ciągle wyskakuje błąd "Rozpoczęto odczyt danych...Otwarcie portu jest niemożliwe" Dioda na interfejsie pali się na czerwono .Instalowałem już na wszystkie możliwe sposoby.
    VAG KKL który instaluje się w ten sam sposób działa bez problemu

Interfejs do Galetto nie może się instalować na innych sterownikach np: od kabelka VAGKKL bo wtedy nie działa mimo że się zainstalował. Po zainstalowaniu interfejsu Galetto 1260 nie włącza sie żaden wirtualny port COM widać go tylko w kontrolery magistrali szeregowej.
    w internecie są programy Galetto które nie działają mimo poprawnego zainstalowania interfejsu
    Ostatnio edytowane przez rydza ; 15-02-2010 o 23:12

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stilo JTD 115HP
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie

Cytat Napisał rydza Zobacz post
    Interfejs do Galetto nie może się instalować na innych sterownikach np: od kabelka VAGKKL bo wtedy nie działa mimo że się zainstalował. Po zainstalowaniu interfejsu Galetto 1260 nie włącza sie żaden wirtualny port COM widać go tylko w kontrolery magistrali szeregowej.
    w internecie są programy Galetto które nie działają mimo poprawnego zainstalowania interfejsu
    Odświeżam... Własnie zakupiłem Galetto 1260 i zainstalowałem na najnowszysch sterach do VAG KKL i nie ma problemu z działaniem Galetto.
    Sterowniki sa najnowsze jakie znalazłem z 2009.
    Poza tym Galetto też działa na nich z FiatECUSCAN, co tylko potwierdza że wszystko jest ok (zgywanie map itd też )

to tak dla potomnych...

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    okolice warszawy
    Auto
    Alfa Romeo 156
    Czas spędzony na forum
    11 h 33 m

Domyślnie

A czy ktoś z was próbował takim GALETTO zmieniać mapy? Czy to coś dało i nie było efektów ubocznych?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar spanky
    Mieszka w
    Otwock
    Auto
    diesel
    Czas spędzony na forum
    12 h 53 m

Domyślnie

Cytat Napisał dragon7 Zobacz post
    A czy ktoś z was próbował takim GALETTO zmieniać mapy? Czy to coś dało i nie było efektów ubocznych?
    Jeśli chodzi Ci o zgranie ori wsadu i wgranie zmodyfikowanego za pomocą tego interfejsu to jest sporo osób które to zrobiły [jednym sie udało, a innym nie ] ale takie uroki "galeciaka" ...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar przemoo84
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    BYŁA 145 1.9 JTD 2000 r. :-(
    Czas spędzony na forum
    7 h 42 m

Domyślnie

tez mam problem z polączeniem sier galletto z moja 145JTD. generalnie kabel sie instaluje,pojawia sie port ale i tak w programie pojawia sie napis że nie można otworzyć poru.
    ustawiłem na Com1, i standardowe ustawienia. może ktoś pomoże??

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9/JTD 99r
    Czas spędzony na forum
    16 d 12 h 50 m

Domyślnie

Cytat Napisał przemoo84 Zobacz post
    tez mam problem z polączeniem sier galletto z moja 145JTD. generalnie kabel sie instaluje,pojawia sie port ale i tak w programie pojawia sie napis że nie można otworzyć poru.
    Musisz znaleźć inna wersje programu Tez się meczyłem z tym problemem ale w końcu sie udało. Jaki masz numer komputera w samochodzie?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar przemoo84
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    BYŁA 145 1.9 JTD 2000 r. :-(
    Czas spędzony na forum
    7 h 42 m

Domyślnie

Cytat Napisał axel83 Zobacz post
    Musisz znaleźć inna wersje programu Tez się meczyłem z tym problemem ale w końcu sie udało. Jaki masz numer komputera w samochodzie?
    kolego mam takiego kompa jak na zdjęciu

będę bardzo wdzięczny za okazaną pomoc

Użytkownik Maniak resoraków Avatar spanky
    Mieszka w
    Otwock
    Auto
    diesel
    Czas spędzony na forum
    12 h 53 m

Domyślnie

Cytat Napisał przemoo84 Zobacz post
    zmniejsz predkosc portu do minimum ...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Milicz
    Auto
    156 1,9 JTD 1XXkm 2001
    Czas spędzony na forum
    19 d 4 h 10 m

Domyślnie

a jak wam działa galleto pod windows 7 64bit?
    Macie jakieś swoje sterowniki?
    Bo mi pod 7 zgranie mapy kończy się błędem

Użytkownik Alfa i Omega Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    147 JTDm 16V Distinctive.
    Czas spędzony na forum
    5 d 8 h 7 m

Domyślnie

Panowie nie chcę się powielać na forum.
    Zobaczcie na mój post Chip tuning - Mapy
    Może ktoś miał taki problem z Galletto ?
    Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 16V - zwana Alicją http://tinyurl.com/75y96ly
    Czyszczenie łopatek/kierownic turbiny JTDm 1.9 16V:
    http://tinyurl.com/cc9ytrc
    Naprawa po zerwaniu/przeskoku paska rozrządu:
    http://tinyurl.com/7wpolur

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

galletto

galletto 1260 instrukcja

galletto 1260

galletto 1260 pl

galletto downloadgalletogalletto 1260 wsadygalletto 1260 wsady downloadgalletto 1260 programgalletto 1260 pl instrukcjarozpoczeto odczyt dane odczytywane galettogalletto 1260 chomikujgalleto to dzialagaletto vagustawienia portu galetto 1260galletto 1260 downloadgalletto 1260 pl programgalletto ustawienia portuotwarcie portu gallettogalletto 1260 jak zainstalowaćinstrukcja instalacji galletto program gallettogalletto 1260 pl downloadgalletto plgalletto alfa 156galletto otwarcie portu jest niemożliwesterowniki gallettoinstalacja galletto 1260Rozpoczęto odczyt danych...Otwarcie portu jest niemożliwejak działa gallettoeobd 1260 instrukcjainstrukacja obsługi galletto 1260 chomikuj.plinstrukcjia gallettogalletto1260galletto 1260 otwarcie portuproblem z zainstalowaniem galletogalletto instrukcjapodlaczenie galletto do sterownikagalletto 1260 pebgalletto instrukcja chomikotwarcie portu niemożliwegalletto czytanie airbaggalletto 1260 pl instrukcja obsługiprogram galletto 1260 plinstrukacja instalacji galletto 1260 chomikuj.plgalletto 1260 pl jak zgrać oriinterfejs galletto driver vistasterowniki do gallettogalletto 1260 nie łączyalfa gallettogalletto nie chce sie polaczycgalletto alfa 159program galetoproblem z odczytem danych gallettoinstrukcjia gallettonie moge uruchomić galetto galletto 1260 forumobsluga gallettogaletto nie tworzy sie port comgaleto 1260 forumgalletto uwaliłinterfejs gallettozgrywanie programu przez galletto 1260wsady galletto pobierzgalleto 1260galletto 2programowanie galletto instrukcjagalletto port obsługa galletto 1260galletto instrukcja 1260galletto windows 7galleto sterowniki usb eobd-1260 programyprogram galletto 1260 pl opiniesterowniki galetto win 7galetto dowland galleto 1260 chomikujgaletto 1260 opiniagaletto 1260 otwarcie portu nie możliweALFA 156 ZGRANIE STEROWNIKA GALETTOgalletto software downloadgalletto 1260 opis instalacjigalletto 1260 driversgalletto jaki kabelgaletto windows 7galetto instrukcjavag com predkosc portuco lepsze galletto czy kwpKONFIGURACJA Gallettogalletto 1260 pl otwarcie portu jest niemozliwe

Zakładki

Uprawnienia