nie zakładaj, o ile w 8V i 10V dźwięk jest świetny, o tyle już w tych nowoczesnych silnikach spadną Ci osiągi i będzie paskudnie sapać, przerabiałem to.
Czy montował ktoś może Dolocik do 1.9 JTD 16V ??
Macie jakieś refleksje lub foto na ten temat ??
Zamierzam pozbyć sie fabrycznego filtra powietrza i myśle nad taim rozwiązaniem![]()
pozdrawiam
Komentarz dodany przez: robak#21
Proszę o podawanie prefixu przed tematem
Ostatnio edytowane przez robak#21 ; 17-07-2010 o 11:21
nie zakładaj, o ile w 8V i 10V dźwięk jest świetny, o tyle już w tych nowoczesnych silnikach spadną Ci osiągi i będzie paskudnie sapać, przerabiałem to.
GhostRider thanked for this post
Daj spokój filtr jest schowany głęboko pod maską więc filtr tam będzie cały czas zaciągał syf, wodę i inne śmieci. Po za tym diesel i stożek ?
GhostRider thanked for this postdzięki za radę posłucham was i, chciałem założyć ponieważ nie mogłem dosttać oryginalnej puszki:0
http://www.alfaclub.pl/
szukaj ponizszych tematów w zakładce tuning
FILTRY STOŻKOWE - Jacek Chojnacki o stosowaniu filtrów stożkowych
TEST FILTRÓW POWIETRZA NA PRZYKŁADZIE ALFY 156
FILTRY STOŻKOWE - Jacek Chojnacki część 2
polecam lekture
pozdrawiam.
niee no stożek do siesla? a niby po co mu skoro jest to silnik niskoobrotowy.
nisko obrotowy diesel to np. w ciezarówce-max 1825rpm i dla tego maja takie duze przebiegi...
silniki przemysłowe to w zaleznosci od pojemnosci skokowej powyzej 2300rpm
wiec jak sam widzisz jtd to nie jest silnik niskoobrotowy
poza tym filtry typu high flow-jak sama nazwa wskazuje to filtry wysokiego przepływu wiec i małych oporów ssania, w większości zajmuja takze o wiele mniej miejsca, pomijam problem z zanieczyszczeniem i doprowadzeniem zimnego powietrza.
pozdrawiam
słuchaj filtr stożkowy u mnie nic nie dał faktem jest ze wywalilem katalizator(w zamian strumiennica) i dostal dzieki temu pare koników ale chyba to tylko temu ze kat byl juz stary i zawalony koncowy tłumik wsadziłem ultera dedykowany do 156 i dzwiek sie zmienil jest cichy basowy i duzo lepszy ale nie spodzoewaj sie dzwieku z 2,5 v6 pozdrawiam
..wkładka?...jeśli chodzi o osiągi, to próbowaliśmy w wielu autkach...na hamowni..i efektów brak...![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki