Witam. Na tym forum jestem nowy choć alfami jeżdze od chyba 6 latI aktualnie wpadłem na chyba dość ciekawy pomysł mianowicie stworzenie małej wyścigóweczki na bazie 147. Mam już zakupionych we włoszech dawców AR1562.5V6 i AR1472.0TS Automat i chcicałbym dokonać swapa silnika z 156 do 147 i ew ów silnik podtuningować
taki zajęcie sobie na zime szykuje. I stąd moje pytanko do zapewne biegłych głow na tym forum. Czy sprawa, której chcę się podjąć jest wykonanlna bez większych problemów, chodzi mi głownie o mocowanie silnika, skrzyni czy wymagało to będzie wielu przeróbek? Jak bez wielkich ingerencji wyciągnąć trochę mocy z silnika v62.5? Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczny gdyż pozwoli mi się to logistycznie nieco przygotować
Komentarz dodany przez: robak#21
Proszę o podawanie prefixu przed tematem
Ostatnio edytowane przez robak#21 ; 31-07-2010 o 21:13
156 3,0 V6 24V 1999r. 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w niustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Nie obecny do końca świata a nawet jeden dzień dłużej ...
To to jeszcze nic.
Podstawowym problemem będzie brak BodyCompa w 156.
Serwis grupy FIATa
www.pablogarage.pl
MillersOils i Valvoline - dobre ceny dla klubowiczów tel: 883 551 331, GG 2024046, www.sklep.pablogarage.pl
Wszystko do przeskoczenia, chłopak z Kielce widać auto chciał zbudować do wygłupów na Miedzianej Górze zapewne, ma u siebie łebskich chłopaków w AutoMobilklubie co nie takie wydumki poskładało, i tak do wyprucia cały środek, wrzucić pod maskę StandAlone np. MS3 i i gitara. Osobiście gdybym robił coś takiego to poszedłbym właśnie w tą stronę.
156 3,0 V6 24V 1999r. 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w niustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Nie obecny do końca świata a nawet jeden dzień dłużej ...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki