Użytkownik Pirat drogowy
[156] 2.4 jtd 136km
jak w temacie 2.4 jtd 136km zamierzam zmienić intercooler na większy (rdzeń 55cm x 23 cm x 6.5 cm, dolot na nierdzewki 2 1/4 cal, filtr k&n, usunąć tłumik środkowy, zamontować dwa tłumiki końcowe i zwiększyć średnicę wydechu do 3 cali, i oczywiście na koniec chip.
Co o tym myślicie bo ja nie wiem za wiele a opinie na temat zmian dolotu jest są podzielone, i czy wydech nie będzie za głośny
W najbliższych dniach zamierzam kupić regenerowane turbo a po modyfikacjach chciałbym osiągnąć moc rzędu 190 - 200 KM
PS nie piszcie: zmień na inną z 2.4 20v, to nie wchodzi w gre
"Alfa Romeo to wozy dla koneserów, nie pozerów - nie możesz się nazywać miłośnikiem motoryzacji dopóki nie kupisz Alfy"-James May
-
Użytkownik Pirat drogowy

2 1/4 cala to 57mm czyli chyba jak oryginalny?
Co do IC to wymierzyłem że mogę zamontować też 55 x 18 x 10cm czyli o 5 cm niższy.
"Alfa Romeo to wozy dla koneserów, nie pozerów - nie możesz się nazywać miłośnikiem motoryzacji dopóki nie kupisz Alfy"-James May
-
Podziękowanie za post / Lubi to
Użytkownik Pirat drogowy

Więc zostałem zmylony ktoś pisał że 57mm, już prawie zamawiałem części, to bym się zdziwił
Dzięki
-
Użytkownik Alfa i Omega

Napisał
Jarek` 
170-180KM byloby realne?
pozdrawiam

jeśli silnik i osprzęt masz zdrowy i znajdziesz dobry program, plus kogoś kto Ci to wrzuci w ecu, to jest to realne.
Użytkownik Pirat drogowy

Napisał
Starscream 
jeśli
silnik i osprzęt masz zdrowy i znajdziesz dobry program, plus kogoś kto Ci to wrzuci w ecu, to jest to realne.
W 2.4 136ps (CF2) jest to wynik srednio realny samym remapem chyba ze ktos lubi masę dymu i bardzo wysokie egt...
Użytkownik Alfa i Omega

Napisał
cinek_ 
W 2.4 136ps (CF2) jest to wynik srednio realny samym remapem chyba ze ktos lubi masę dymu i bardzo wysokie e
gt...
miałem 174 KM samym programem i nic a nic się nie działo takiego, co piszesz.
Użytkownik Pirat drogowy

Napisał
Starscream 
miałem 174 KM samym programem i nic a nic się nie działo takiego, co piszesz.
Mierzone na jakiej hamowni?
Podziękowanie za post / Lubi to
Zakładki