Samochód 156 SW z motorem 2.4jtd 150ps (CF3). Właściciel dokonał następujących modyfikacji:
- przelotowy wydech od sprężarki zakończony tłumikiem Ragazzona
- hybrydowe turbo
- modyfikacja wałka i głowicy (Świątek)
- frontowy IC
- wzmocnione sprzęgło
Auto przyjechało do mnie z softem niewiadomego pochodzenia (shamowane na 169 i 357nm) niemniej subiektywnie auto jeździło bardzo słabo (turbo wstawało od 2600obr). Dokonane przeze mnie zmiany to:
- wzmocniony rozrząd
- zmieniony mapsensor na 2 barowy (seria do 1,5)
- zmieniony czujnik raila na inny o zakresie do 1800
- ustawienie sprężarki (gruszka)
- remap boost 1,55 ciśnienie CR 1600 (seria 1350)
Początkowo auto pokazało ~210ps przy EGT 940, finalnie udało się obniżyc egt do poziomu ~900 co dało wykres oraz finalnie wykres_final
Pozdrawiam
www.cinsoft.pl
CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
USUWANIE DPF I EGR
HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000
Jednym słowem Dobra Robota
POzdrawiam KULI.
PS. kiedy najbliższy wolny termin u ciebie bo IC już zrobiony.

A ja się zastanawiałem gdzie się na chipa udać
Poczekam chyba jednak do wiosny. Póki co turbina trochę wyje i moment nieco spada przy ~2700 obr.

Rano czy po pracy?
---------- Post dodany o godzinie 00:30 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:27 ----------
400nm jest praktycznie przy 2krpm, dzięki takiej charakterystyce auto ciągnie w całym zakresie. Podczas strojenia był i soft z 460nm ale dwumas drgał niestety...
Pozdro
---------- Post dodany o godzinie 00:32 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:30 ----------
O to musisz pytac juz właściciela auta...
Pozdro
---------- Post dodany o godzinie 00:40 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:32 ----------
Zbicie doładowania z ovb, przy większym dolaniu paliwa hybryda zaczynała przeładowywac; mapy zmiennej geometrii są zrobione od podstaw, przy próbie zniwelowania tego dołku przy tym i większym czasie otwarcia wtrysków sprężarka nie trzymała boostu górą. Generalnie jest to max co da się zrobi przy tej sprężarce przy normalnym egt; ubytek tych kilkunastu nm jest zupełnie nieodczuwalny.
Pozdro
---------- Post dodany o godzinie 00:41 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:40 ----------
Jeśli będziesz potrzebował ori nowej sprężarki w dobrej cenie pisz na priv
Pozdro
www.cinsoft.pl
CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
USUWANIE DPF I EGR
HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki