Strona 35 z 37 PierwszyPierwszy ... 25262728293031323334353637 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 365
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale Tuning mechaniczny - Modyfikacje mające na celu poprawę parametrów silnika
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar wojtekml
    Mieszka w
    Chełm Śląski
    Auto
    alfa 147, 1.9 JTD 16V (175KM, 375Nm) 2004r
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    6 d 22 h 5 m

Domyślnie

A ja nie zgadzam się z Wami moi drodzy. Co do chłodnicy spalin to fakt, mogła być nieszczelna i wymiana pomogła. Ja jednak zauważam u siebie małe bąki po wciśnięciu do oporu pedału gazu choć u mnie chłodniczka spalin nie jest używana bo mam wycięty i zaślepiony egr. Autko (silnik) sprawne, po modzie u Cinka.
    Bąki diesel zawsze będzie puszczał po wciśnięciu pedału do oporu bo jak ktoś już tutaj wspomniał moc i niuton sam z siebie się nie bierze.

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Hanys Romeo Pokaż na mapie Avatar george11
    Mieszka w
    slask
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDM '05 Lancia Ypsilon '03 1,3 Multijet
    Czas spędzony na forum
    22 d 12 h 25 m

Domyślnie

gdyby chłodnica była nieszczelna to:
    spaliny przedostawały by sie do ukladu chłodzenia,
    lub wydostawały by sie na zewnatrz do komory silnika,
    druga ewentualnosc zdiagnozuje slepy na jedno oko i głuchy na jedno ucho

pzd.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Ropa
    Czas spędzony na forum
    8 d 2 h 10 m

Domyślnie

U mnie też bąka puści na postoju i podczas agresywnej jazdy przy nagłym wciśnięciu pedału do oporu później jest czysto. To normalne>. Jest podlane dużo ropy i boost za nim narośnie gdzieś to ropsko musi iść. Co innego gdyby auto cały czas waliło sadzą. Proponuję popatrzeć na wszystkie TDCI, TDI po chipie jak walą z kominów przy pełnym laczku.

Użytkownik Romeo Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Alfa 156 1,9 16v 220km+ by MR MOTORS.Croma 1,9 16v 190km+ wife's/family car.
    Czas spędzony na forum
    6 d 17 h 24 m

Domyślnie

Brak tzw. "bąka" to chyba tylko w autach z DPF.U mnie również jest odkurz jak pedał w podłodze się znajdzie,ale fakt ,że i paliwa jest mocno podlane.Ogólnie to jak się zauważa,każdy diesel puszcza bączki mniejsze lub większe.Z obserwacji to JTD moim zdaniem ,akurat puszcza najmniejsze.Kto nie chce kopcić ,niech kupuje benzynę.Trzeba się z tym pogodzić.

Z innej beczki: Cinek jak sprawa wtrysków do 1,9 16 ??
    Takich tam kilka dieslowkich patatajów w skromnym 1,9.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD
    Czas spędzony na forum
    4 d 6 h 18 m

Domyślnie

W C8 nie zakodujesz wtrysków z C39 przy pomocy diagnozy (examiner itd). Działac działają ale...
    Obecnie testuję w moim wynalazku jtd -> mjtd -> c39 sposób na obejście powyższego

Pozdro
    www.cinsoft.pl
    CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
    USUWANIE DPF I EGR
    HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000

7. Thanks alfar145 thanked for this post
    Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo GT JTD 2006r
    Czas spędzony na forum
    11 h 17 m

Domyślnie

Panowie - u mnie w GT też bąka zobaczycie - w końcu jest po koksie u Cinka i z czegoś ten dodatkowy power się bierze. Fakt - wcześniej w Belgi ją tak podrasowano, że nie puszczała bąków, tylko waliła dymem jak Kamaz z węglem. Ale cinek ją trochę pogłaskał, zmienił soft itp i jest już dobrze.
    Nie prawdą jest że dobry diesel nie kopci - bzdura. Po pierwsze najmniej kopcą te diesle, które mają orginalną moc, czyli nieruszany soft - ale i tak są sytuacje na drodze, gdzie dym widać jak nic - tylko kierowca go nie widzi, bo przecież oczy ma z przodu a nie w d... no nie? Ja też myślałem, że mój opelek Combo nic nie kopci, dopóki za nim nie pojechałem - oj, ździwiłem się, jak potrafił czasem z pod świateł czarnym pojechać z rury - a mówimy tu o mocy 70KM, a nie 180KM, jak w GT - więc cudów nie ma. Znam kolesi, co kłócili się, że ich diesel nic nie kopci - byli po prostu nie świadomi i tyle.
    Przypominam, że mówimy o delikatnym bąku czy dymku, a nie o czarnej chmurze.
    Tak naprawdę diesle nie kopcą w ogóle jak mają DPFa albo FAPa. Faktycznie zero dymu a rura jest czystsza jak w benzynie. Mam takie jedno auto i potwierdzam. Cokolwiek bym nie robił, dymy nie ma wcale.

Słuchajcie - ostatnio znajoma chciała pokazać mi, jak jej Merc chodzi - C220 CDI z 2004r - po prostu nie wierzyłem, co zobaczyłem - z rury poszedł nie dym, ale eksplozja dymu jak z Etnej i to przez cały czas kiedy gaz był w podłodze. Musiałem poczekać, jak bieg będzie zmieniać, żeby wykorzystać ten moment i ją wyprzedzić bez większego trudu i bez zadymy. Naprawdę szok, a gdy jej powiedziałem o dymie, to bardzo się ździwiła - przeżyłem kolejny szok. Ale zgoda - to mercedes... jemu wszystko wolno, bo to mercedes, on się nie psuje, nie rdzewieje, nie kopci - to Fiaty są takie awaryjne, rdzewieją na prospektach i kopcą... Ach te stereotypy...

Pozdrawiam wszystkich właścicieli grzechotników

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Ropa
    Czas spędzony na forum
    8 d 2 h 10 m

Domyślnie

Nie ma dymu to nie jedzie

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd
    Czas spędzony na forum
    7 d 17 h 57 m

Domyślnie

tak jest, diesel musi dymic
    www.bbtp.pl

..... powered by Cinsoft

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Quattro
    Mieszka w
    SZY/SK/SG oraz GBY
    Auto
    AR 147 Q2 Ducati Corse; program 195KM i 392 Nm
    Czas spędzony na forum
    8 h 11 m

Domyślnie

Dołączam się do kolejnego zadowolonego klienta w CINSOFT. Wiedza na temat AR i softów stoi na najwyższym poziomie. Tak jak kultura osobista i ogromna cierpliwość do moich e-mail’i. Diagnoza trafna bez oglądania samochodu (zza klawiatury)-wielka sprawa.

Wszystkim polecam, a jak będę jeszcze coś potrzebował to na pewno wrócę do Marcina.

klekot ™ gorol Romeo Pokaż na mapie Avatar bocian
    Mieszka w
    SD
    Auto
    156 1.6 TS była ----------------- GT 1.9 JTD jest
    Czas spędzony na forum
    41 d 8 h 33 m

Domyślnie

to zrób to co masz zrobić i dopisuj się do listy - bydziesz mioł tani
    mosz pw na AC

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

cinsoft opinie

cinsoft cena

cinsoft zbiorowy tuningcinsoft opinie opelopel omega 2.0 16v wykrescinsoft gliwice opiniecinsoft cennikcinsoft giuliettacinsoft usuwanie egr kosztzawór egr jtdcinsoft kosztsoft diagnoza Lancia ypsilon cinsoft.plchinol 550x180x65 wystarcza dowww.cinsoftjtd 130 tuning big turbo icalfa cinsoft opiniechip cinsoft cena693513143

Zakładki

Uprawnienia