Tak jak w tytule, szukam ludzi którzy zajmują się tym w miarę profesjonalnie lub wgrywają sprawdzone virusy od profesjonalistów typu V-Tech. Lub jeśli jakiś forumowicz miałby sprzęt do zrobienia takiej modyfikacji.
Do zavirusowania mam AR 147 1.9 8V 115KM i z tego co wyczytałem na forum to szału nie ma z możliwościami ale te 25KM/70NM da się wyciągnąć.
Z góry pisze, że nie chciałbym wydać teraz na to 2 tyś bo dopiero na wiosnę zamierzam zmienić IC, wydech i może jeszcze kilka rzeczy i wtedy pojechać do najprawdopodobniej V-Tech'a jeżeli nigdzie bliżej nikogo nie znajde.
Aha, tak czy siak do Rzeszowa, Zamościa czy Przemyśla mam ~100 km a do Krakowa <300km
Pozdawiam
Tomasz
Z tego, co słyszałem, to całkiem przyzwoicie robią w at2000 w Rzeszowie i mają w miarę przystępne ceny. zadzwoń i popytaj...
Podaję namiary http://www.at2000.pl/
AT2000 to porazka, widzialem co zrobili w 166 jtd CF3 to bym sie wstydzil za takie cos kase wziac
założyli box-a podnosząc moc o kilkanaście KM powodując zasłonę dymną i check engine na desce
po podłączeniu do FES pokazało błąd czujnika doładowania i ciśnienia paliwa, pod odpięciu boxa, profilaktycznym wyczyszczeniu czujnika ciśnienia doładowania (bo nie był strasznie zasyfiony) i skasowaniu błędów - wszystko wróciło do normy, a z tego co słyszałem od właściciela tej 166 to twierdzili że turbina jest walnięta i dlatego te tak się zachowuje.
Ostatnio edytowane przez weloo ; 22-10-2010 o 10:12
A może jest jakiś forumowicz który miałby sprzęt do wgrania nowej mapy z tych okolic?
Ewentualnie ile kosztowało by takie urządzenie? Coś czytałem na temat KPW2000+ ale nie bardzo sie orientuje jak tym sie posługiwać.
Ile by takie coś mniej więcej kosztowało i jakie ma możliwości?

Skoro chcesz na wiosen robić IC, Wydech to po co teraz robić program ? Dwa razy wywalone siano w błoto bo po założeniu gratów i tak będzie trzeba zrobić ponownie program. Odpuść teraz sobie i tak idzie zima, na wiosnę polecisz po całości. Oczywiście to moje zdanie
Dlatego też szukam kogoś kto mi wgra to małym kosztem a nie od razu lecę do v-tech'a czy masters tuning.
Trochę poczytałem i wiem, że co niektórzy forumowicze sami wgrywają sobie mapy czyli 1. nie jest to zbyt trudne 2. można dostać w cywilizowanej cenie mapy co skutkuje tym, że kosztów nie trzeba liczyć w tysiącach a setkach.
Fakt może nie jest to aż tak bezpieczne i optymalne dla silnika jak tradycyjne strojenie przez profesjonalistę ale również nie wyjebie od razu silnika.
Z tego też powodu prosiłbym o info dotyczące ludzi którzy mogli by coś takiego zrobić w mojej okolicy lub co by było dla mnie bardziej pożądane wytłumaczyć jaki sprzęt+oprogramowanie jest potrzebny (najlepiej jakieś konkretne linki) i ewentualnie jak to zrobić.
Pozdrawiam
Tomasz

Kolin-przyjacielu można i teraz zrobić program tylko u dobrego tunera,bo dobry tuner,po zamontowaniu IC czy wydechu zrobi ci korekte za free ewentualnie za nieznaczną kwotę.
Takich tam kilka dieslowkich patatajów w skromnym 1,9.

przeważnie korekta kosztuję połowę ceny programu, przynajmniej tak u mnie się cenią. Tego już wogóle nie polecam, jeden kolega tutaj z forum robił auto i jednego magika właśnie w podobny sposób opisany przez ciebie, wszystko wyszło jakoś dziwnie. Po opiniach osób znających się na rzeczy zrobił profi program. Jako coś robić to porządnie albo wcale. To tylko moje zdanie oczywiście
Takie homo nie wiadomo co wgrasz za jakieś 500-600zł. Lepiej kupić IC już na wiosnę![]()
Tutaj temat o chipowaniu przez nie-profesjonalistę za "parę stówek" oraz porównanie do profesjonalisty. Polecam zapoznać się z tym przykładem i wyciągnąć odpowiednie wnioski.
Pozdrawiam
www.cinsoft.pl

wojtek właśnie o twój przykład mi chodziło![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki