Grzesiek, mówiłeś, że można wykorzystać oryginalne podstawy od 2.5V6. Trzeba je nieco rozwiercić od strony silnika?
Ja nie Grzesiek ale coś o tym wiem bo sam to czyniłem. Co do podstaw to znacznie bardziej polecam włożenie jednak tych z większą średnicą ponieważ rozwiercanie oryginalnych jest stosunkowo trudne dlatego ,że nie są one okrągłe. Nie wiem jak nazwać ten kształt ( na matematyce w szkole było ). Przypomina kształtem tor żużlowy :-)

owalne?
Ktoś tu pisał o elipsie?
Anonima Lombarda Fabbrica Automobili,Turismo Internazionale,Quadrifoglio Verde...Pytasz kobiety o wiek?
A no właśnie,o znaczenie tych słów również się nie docieka...to się czuje.
No nieważne w każdym razie od góry są okrągłe a od dołu na głowicy są owalne w kształcie toru żużlowego i to tyleTrudno będzie to jakoś ładnie sensownie rozwiercić. Łatwiej będzie zakupić takie na allegro jest mnóstwo możliwości. Będą pasowały od 3.0 24v od 3.2 24v i od 3.0 ze 164 z wersji QV - ja te ostatnie właśnie u siebie mam. Sama zmiana dorzuca około 8KM.
Ostatnio edytowane przez DeadinhollywooD ; 03-05-2011 o 15:21
O którym elemencie dokładnie mówisz? Bo kolektor to akurat w tym wypadku składa się z kliku elementów. Chromowane ruski są inne. Podstawy pod nimi są inne (średnice wewnętrzne) Przepustnica jest ta sama. Natomiast co do tego elementu z napisem na wierzchu ( v6 24v ) to nie jestem pewien ale raczej jest ten sam. Ewentualne różnice mogą występować ze względu na inaczej poprowadzone odmy.

rurki polecam kupić z gumami, znajomy kupił bez i miał mały problem

A propo strojenia. Gdzie robiliście i za ile?
kolektor dolotowy w 2.5 i 3.0 jest inny na samym łaczeniu z przepustnicą. jesty inaczej skierowane kolanko i jest innej długości co do środka to jest raczej taki sam
AR 155 1.8 8V & AR 156 2.5 V6
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki