Witam Alfaholicy...
Mam pytanko może się oriętujecie?
Jaką turbine można wcisnąć do Ts-a dwulitrowego i czy wogóle można czy dużo przerobki z silnikiem tzn. tłoki wał może panewki...
Pisać proszę...
pzdr
Komentarz dodany przez: robak#21
Proszę o podawanie prefixu przed tematem
Ostatnio edytowane przez robak#21 ; 07-11-2010 o 16:10
w TS 16v nie opłaca sie pchac kasy a tej bedzie duzo bo około 8 tys zł. A tak btw to zły dział![]()
155 V6 96r
Można uturbić, ale po co, skoro masz do wyboru mocniejsze V6 2,5 lub 3,2. ew. jeszcze klekota 20V jak chcesz przyoszczędzić na paliwie.
Osłony pod silnik AR 147/156/GT/GTA/Crosswagon
http://www.forum.alfaholicy.org/czes...tml#post814896
witam
Na oszczędzaniu to mi powiedziawszy nie zależy, tylko tak pytam czy ktoś wie i próbowała mocniejszej innej to na razie nie kocham swojąi to ją chciałem ulepszyć ...

luj666 - proszę bardzo
Moja kochana 156 TURBO !!!! SPRZEDAM !!!!
turbinka w TS ale 1.6
pogadaj z robakiem
156 3,0 V6 24V Q2 231KM@288Nm <= było, ale będzie więcej nadal z 3.0 V6 N/A- kiedyś dupowóz obecnie trackday funcar w nieustającej przebudowie
AR GT 3.2 V6 24V Q2 - dailycar/koszyk na zakupy żony ;]
Fabryczne blokady rozrządu 2.5/3.0 V6 24V, 3.2 V6 24V - możliwość wypożyczenia.
Naprawdę wierzysz, że w trybie automatycznej oraz ręcznej zmiany biegów przy tak dużym skoku momentu obrotowego to sprzęgło i skrzynia wytrzyma?
To, że tam nie ma tradycyjnego automatu nie znaczy, że takie zmiany nie będą bez wpływu na jej wytrzymałość. Człowiek, który w mojej okolicy zajmuje się między innymi tuningiem elektronicznym miał swoją 156 selespeed z mocą około 168 KM i momentem niewiele większym niż seria i wrócił do normalnego programu bo autem szarpało dużo mocniej przy zmianie na automatycznym trybie a redukcje ręczne paliły sprzęgło bo obroty się nie wyrównywały tak, jak trzeba. Pomijam już fakt, że automat będzie się gubił przy dodawaniu gazu podczas redukcji przy turbinie, innym sterowaniu silnika i co za tym idzie jego całkiem inne charakterystyce mocy i momentu.
---------- Post dodany o godzinie 13:26 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:25 ----------
A w którym słowie ja się "czepiam" selespeed'a?!
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 05-11-2010 o 21:46
Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Słuchaj wiem ze swojego doświadczenia , ( Uturbiałem u graboskiego bravo 1.8GT)
że taki soft turbo to koszt 12-15 tyś pln. a jesli chcesz na mocnym pssyt to kuty środek skrzynia i zawieszenie , czyli dochodzi jeszcze jakieś 20000 pln.
soft turbo w TS możes robić śmiało , popieram takie projekty , ale uważaj u kogo bedziesz to robił
http://www.auto-jerzy.aq.pl/index.html -Blacharstwo-Lakiernictwo Auto-Detaling
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki