Witam ostatnio widziałem takie urządzenie jak generator HHO do silników spalinowych podobno zwiększa moc i zmniejsza spalanie, czy ktoś tego używał??? Jeśli tak to proszę o opinie.
Link: http://allegro.pl/hho-sucha-cela-kom...389834324.html
http://www.hho-generator.com/
Jakis czas temu, było cos pobobnego na forumChyba raczej nikt tego do swej belli nie włożył
![]()
A ja się ostatnio dowiedziałem, że chłopaki z mojego koła naukowego robili z tym już jakiś czas temu eksperymenty. Efekty super - spadła moc i wzrosło spalanieCo ciekawe, zawartość pary wodnej w spalinach spadła niemal do zera (co kłóci się z logiką... ale jak tak wyszło, to tak jest) - i koniec efektów.
Szczerze poleciłbym to każdemu, kogo nie lubię![]()
Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia
Widzę to pierwszy raz i myślałem ,że ktoś przez przypadek wysłał link do działu armatury sanitarnej allegro.A HHO i te wodorotleny to na moje oko woda...której działanie w powietrzu jest mniej tajemnicza niż to oprzyrządowanie do anihilacji materii
![]()
Anonima Lombarda Fabbrica Automobili,Turismo Internazionale,Quadrifoglio Verde...Pytasz kobiety o wiek?
A no właśnie,o znaczenie tych słów również się nie docieka...to się czuje.

Witam serdecznie. Nareszcie ALFA i zwolennicy tej marki. Chciałbym na wstępie skorygować niektóre opinie na temat generatorów HHO a zwłaszcza Generatora Adamskiego. Chociaż i mi z początku wydawało sie to utopią. Jednak za namową kolegi pojechaliśmy osobiście do pana Adamskiego wtedy kiedy było to jeszcze możliwe około czterech miesięcy temu i zamontowaliśmy generator. Na miejscu okazało sie że mam potrzaskaną obudoiwę filtra powietrza więc najpierw trzeba było ja uszczelnić ponieważ wężyk gazowy biegnący z generatora montuje się tak jak pierwsze LPG przed filtrem powietrza. Gdy wracaliśmy ze Szczecina do Polkowic wyraźnie odczuło się że samochód jest silniejszy natomiast ze wzgledu na niezbyt szczelną obudowę filtra powietrza oszczędność była niewielka - około 1L na sto kilosków. Teraz mam już tą część wymienioną i oszczędność waha się w granicach 3L/100. W czasie montażu nakręciliśmy film zwykłą komórką można więc to zobaczyć chociaż jakość jest słaba. Podaję link poniżej do filmu.
http://www.youtube.com/watch?v=9pX_FwFEkhU
A poniżej link do strony matki generatora, gdyby ktoś chciał dowiedzieć się więcej.
http://aleegrospecial.pl.tl/
W jaki sposób można regulować ilość wodoru? Czy nie powinien być zainstalowany gaźnik, który odpowiednio dawkowałby wodór w zależności od zapotrzebowania na powietrze?

Ilość wodoru jest regulowana. Do tego celu służy sterownik prądu reakcji elektrolizy. A jeśli chodzi o dawkę, to z tego co czytałem, przyjmuje się, że wydajność generatora powinna wynosić 0,5 do 1 litr gazu/min.! na każdy litr pojemności silnika (tak czytałem - sam tego nie stosowałem). To jest układ wspomagający diesla czy benzynę a nie zastępujący. Sterowanie mieszanką nadal się odbywa przez sondę lambda.

HHO czy system pary wodnej fajnie pracuje w silnikach Diesla, jednak najlepszym rozwiązaniem jest dotrysk gazu LPG. Instalacja pary czy HHO w przeciwieństwie do Gazo-Diesla nie podnosi znacząco mocy i powoduje zamarzanie wody w cylindrach, natomiast koszt zestawu jest mniejszy ( około 1000,00zl). Nie trzeba wspominać ze jazda na takim dotrysku ( HHO czy para wodna ) jest nielegalny z uwagi na brak akcyzy i podatku! Mam za sobą kilka projektów Gazo-Diesla i efekt jest następujący: Ford Transit 2,3 TD wyraźny wzrost mocy, oszczędność na 100km. do 10 zł przy prostym zestawie, zwraca sie po około 25 tyś.km.

Zdradxięcej szczegułów. Jak oszukałeś sondę lamda? Jaki układ zastosowałeś? Jaki generator? Można by spróbować jak to działa w JTD-kach. Oczywiście tylko i wyłącznie w celach edukacyjnych.
Z tego co ja widzialem wezyk z wodorem byl doprowadzany do dolotu za filtrem a nie przed... logicznie rzecz ujmujac jesli wszystko jest dobrze zgrane powinno dzialac... ale o ile samemu sie zrobi caly zestaw i ma sie jakies pojecie o tym.
"Podrobione buty sa z zewnatrz jak oryginal...ale tylko z zewnatrz, podrobione GTA tez..."
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki