Witam.
Mam Alfe 156 1.8ts i mam takie pytanie.
Jest różnic w kolektorze ssącym 1.8 ts a 2.0 ts i czy zmiana coś zmieni w osiągach?
2litrówki mają zmienną geometrię dolotu tzn. długość.O ile mi wiadomo 1.8 nie posiada takich fajerwerków.
Anonima Lombarda Fabbrica Automobili,Turismo Internazionale,Quadrifoglio Verde...Pytasz kobiety o wiek?
A no właśnie,o znaczenie tych słów również się nie docieka...to się czuje.
jeśli myślimy o tym samym (dodatkowa ruchoma wkładka w puszce dolotu) to 1,8 z całą pewnością jest wyposażony w taki fajerwerk![]()
Alfa Romeo 156 1,8 TS CF2 1999
wolę pchać swoje Alfa Romeo niż jeździć innym samochodem...

To nie wkładka tylko tzw. zwężka Ventiuriego i wyposażone są w nią wszystkie T.S.y w 156, a na temat słuszności jej montażu na forum było już parę postów.
Pozdrawiam.
- Rafał

Czyli jak zmieni się coś w osiągach silnika czy nie?
Zmienna długość dolotu to nie zwęzka w puszcze - wyzej wymieniony ma tylko 2.0 TS 16V
1.8 ma również, nie ma tylko 1.6 w 156.
www.pablogarage.pl
MillersOils i Valvoline, MANN, KNECHT
tel: 883 551 331
GG 2024046
www.sklep.pablogarage.pl
Teddy84 thanked for this post
Wątpię...to są tak dopracowane silniki pod względem osiągów,że zwykła podmiana jednego elementu na drugi nic tu nie wniesie.Nie wiem jak tam ze średnicami w kolektorze 1.8 i 2.0 ,ale potencjalnie gdyby były większe to silnik mógłby stracić na elastyczności,a na wysokich nie będzie zmiany-znając życie to przepustowość zaworów nas tu ograniczaCzyli jak zmieni się coś w osiągach silnika czy nie?
Anonima Lombarda Fabbrica Automobili,Turismo Internazionale,Quadrifoglio Verde...Pytasz kobiety o wiek?
A no właśnie,o znaczenie tych słów również się nie docieka...to się czuje.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki