gotowe kosztuje ok 1000 pln i bedzie wtedy od 40-60 procent lzejsze z tego co pamiętam. Nie ma problemu z jeźdzeniem na nim żadnych. Przy odelżaniu seryjnego nie uda ci się raczej zejść dużo poniżej 30 procent i przy takim odelżeniu dostrzeasz praktycznie same plusy tego rozwiązania.
---------- Post dodany o godzinie 17:03 ---------- Poprzedzaj±cy go post zosta³ napisany o godzinie 17:03 ----------
gotowe kosztuje ok 1000 pln i bedzie wtedy od 40-60 procent lzejsze z tego co pamiêtam. Nie ma problemu z je¼dzeniem na nim ¿adnych. Przy odel¿aniu seryjnego nie uda ci siê raczej zej¶æ du¿o poni¿ej 30 procent i przy takim odel¿eniu dostrzeasz praktycznie same plusy tego rozwi±zania.

A można wiedzieć jak odchudzić seryjne kolo zamachowe?
Z tego co potrafię sobie wyobrazić to nie można zmniejszyć średnicy, wiec może zmniejszyć grubość?
Alfaholizm jest zara¼liwy
Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
Ola[*] Kuba[*]
niewiem dok³adnie jak, ale wiem gdzie mozna to zrobic w dobrej niby cenie, tak, chodzi o odchudzenie wszerokosci od strony zewnetrznej jak sie nie myle

Temat z tego co pamiêtam ju¿ siê chyba przewija³, ale ¿e nie chce mi sie szukaæ to napisze raz jeszcze
Warto jak najbardziej. Auto lepiej wkrêca siê na obroty. ok 30 procent jest idealnie.
Nie ma problemów z ruszaniem, mo¿e tylko czasem sobie podfaluje.
Sam± modyfikacj± zajmuj± siê firmy od obróbki silników, wa³ów i ogólnie wszystkiego co siê krêci. W warszawie: Radzikowski i Krasnobrodzkaracing to 2 pewne adresy.
Na allegro pan o nicku: Otoczak, którego gdybym pozna³ wcze¶niej to zaoszczedzi³bym sporo kasy na odel¿aniu.
Odel¿enie z wywa¿eniem to koszt miêdzy 150-400 pln w zale¿no¶ci od robi±cego.
Ko³o odel¿a siê przede wszystkim przez nawiercenie w nim otworów. Im wiêksza masa jest zdjêta dalej od ¶rodka ko³a, tym lepiej.
¦cinaæ te¿ mo¿na i zasada jest ta sama co wczesniej.

ja płaciłem 140zł za wytoczenie i wyważenie.

Alfaholizm jest zara¼liwy
Alfa 156 2.0TS Berlina 1998r. - moja---Alfa 159 1.9JTDm 8v 2007r. 159KM 342nm by Cinsoft - taty --- Alfa 147 selespeed - w rodzinie
Ola[*] Kuba[*]
a co ma piernik do wiatraka? ja bym wzia³ jeszcze poprawke, bo ko³o które jest uzywane klikanascie lat wg mnie moze stracic swoje wywazenie, a po takim zabiegu bedzie wywazone na nowo wiec jakby nie patrzec to tez plus, takie sa moje domniemania, a czemu ts faluje? krokowy, przep³ywka swiece kable, podstawa, z takim ko³em powinien miec lzej wiec i falowanie jakby co nie powinno byc takie odczuwalne, jesli sie myle to mnie poprawcie

Imo nie warto nawet jesli to kosztuje 400zł. Po pierwsze spadnie kultura pracy silnika, po drugie i owszem wkręca się szybciej ale na biegu jałowym, po trzecie ryzykowna zabawa pogoogluj i zobacz co może się stać jak "fachowiec" spieprzy robotę. Kiedyś na jakimś forum czytałem fajne zdanie: "jedyną zaletą lekkiego koła zamachowego jest to, że jest lekkie"![]()
Aktualnie 1 u¿ytkownik(ów) przegl±da ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)
Zak³adki