Witam kolegow - wlasnie zostalem posiadaczem Alfy 2.0 TS selespeed - ogolnie jestem zadowolony z zabawki szczegolnie uklad kierowniczy i szybka przekladnia jest boska
Ale moj problem polega na tym ze nie potrafie dluzej niz 2 tygodnie jezdzic seryjnym autemwiec pytanie - co modzimy na poczatek...
Generalnie skrzynia dziala w miare szybko (jak sie pocisnie autko ktore baaardzo to lubi) ale oczywiscie chcialby zeby byla jeszcze szybsza szczegolnie na zbijaniu biegow przy hamowaniu ... czy ktos kiedykolwiek ogarnal soft do selespeed ?? Ja widze mase mozliwosci co do ustawien itd. i wszystko to tylko kwestia softu ....... jak sie do tego dobrac ??
Z silnikiem to czekam na jakas mapke - ma ktos cos sprawdzonego ?? Pozadana by byla mapa z pucharowych 156 (choc one mialy inny wydech itd.....)

Seryjne auto chcesz stroić, po co ?
Zrób lekkiego moda głowicy, do tego wystrój, za jakieś 5 tys zł masz jakieś 10-15% mocy więcejCiężko się za wolnossaka brać generalnie.
A co do selespeed - bokiem Ci wyjdzie jeszcze![]()
Zagłosuj na mnie w "Stypendium z wyboru" i pomóż mi w unikatowym swapie!
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Alfa Romeo 145 (jeszcze) 1.4 TS 16V 2000r - Moja Funia

Porting głowicy, spasowanie kolektorów, wałki, wydech i wystrój to dopiero.

Nie chcę być złym prorokiem, ale kasę odłóż sobie na naprawy skrzyni biegów, selespeed jest kosztowny.
Pozdrawiam.
- Rafał
Dzień Dobry panowie...
Znowu ja nie powiem złego słowa na selespeeda jeżdzę od roku i nic się jeszcze z nim nie stało.
W zasadzie nie jeżdzę tylko katuje go i skrzynie zwłaszcza lubie jak go odcina i zmienia bieg na wyższy przy odcięciu LOOOOOOVLEYYYY...
No ale może poprostu trafiłem, a olej w skrzyni to co drugą wymiane oleju silnikowego wymieniam a tak wrazie w....
Pozdrawiam![]()

Nie porównujmy tutaj katowania samochodu seryjnego do nieseryjnego z tą samą skrzynią.

Co za bzdury piszecie, używam selespeeda przez pięć lat. Jedynym problemem była niewiedza. Pompa wytrzymuje średnio 150 tyś. Skrzynia jest OK.

Może i seryjne, ale skrzynia i sprzęgło w każdym aucie grzebanym to jest słaby pkt przy pewnej mocy, czasami dochodzą półosie.

Więc skąd dziesiątki tematów na forum typu:
156 selespeed problem z biegami
Selespeed - dziwny problem
Problem z biegami w alfie 147 selespeed
Selespeed problem ze skrzynią - RATUNKU :)
problem z selespeed
itp, itd.
Nadal uważasz, że to bzdury? Ja nie twierdzę, że każdy selespeed się psuje, ale jego naprawy są kosztowne, a niestety wiedza mechaników nieadekwatna do zaawansowania technicznego tej przekładni.
Pozdrawiam.
- Rafał
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki