Silnik z euro5 montowany w maluchach alfy i innych z grupy. Auto z turbiną o stałej geometrii, muszla kompresora spora + mały wydech. W serii boost na poziomie 1,65b dołem, górą trzyma 1,5b. Zabawy z remapem dały przy mocnym sofcie całkiem przyjemne parametry, co ciekawe degradacja filtra będzie znacząco wolniejsza (wg logów do ok 60%!) 1.6Multijet
Pozdro
www.cinsoft.pl
CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
USUWANIE DPF I EGR
HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000

Mocny dół jak na non VNT.Całkiem ciekawie wyszło no i fajny prezent od fabryki.Dobra charakterystyka na miasto.Aż dziw ,że multijet bez zmiennej geo.Pewnie mocno obniżyło się spalanie??
Takich tam kilka dieslowkich patatajów w skromnym 1,9.

sorry za OT - kolego rybak czy każdy wątek musisz zaśmiecać swoimi "teoretycznymi mądrościami"...

Ja tu nie widzę " teoretycznych mądrości" tylko opinię o wykresie,bo chyba po to Cinek wstawił ten wykres prawda ? A że wykres jest imponujący jak na małe turbo bez zmiennej geometrii w tej pojemności ,więc zasługuje na słowo uznania.Sam dałeś przykład " zaśmiecania".
Cinek zapompowałeś 1,65 bar z dołu,możesz powiedzieć czy to maxymalna bezpieczna wartość,czy jest jeszcze zapas ??
Takich tam kilka dieslowkich patatajów w skromnym 1,9.
a myslalem ze cf5 w 1.6 mjet na zmiennej geo leci ;/ ladnie krechy sie poprawily, piszesz ze na mocnym sofcie, te parametry z wykresu to bezpieczne maksimum przy TYLKO programie dla tego silnika ?
Napisze tak - dla kogoś z zewnątrz mocniejszego softu raczej nie zrobię, nawet dla świętego spokoju 5ps mniej. Różnica w osiągach będzie praktycznie niezauważalna, różnica temp w wydechu już jest...
Gdyby to było moje auto pewnie coś bym jeszcze podłubałna pewno od razu leciałby filtr...
Pozdro
www.cinsoft.pl
CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
USUWANIE DPF I EGR
HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki