Był check skoro twierdzisz ze przeladowalo?
Ad sprężarki - w teorii wsadzic da się wszystko co jest bez kolektora, praktyka zaś to funkcja czasu i pieniędzy na ten cel przeznaczonych. Nie ma sensu pakowac sprężarek z vw skoro da się wybrac ciekawego łatwiejszego do adaptacji z grupy fiata - wybór jest od 17vb, gtb20 czy gt22 od słabszej do mocniejszej wersji.
Pozdro
www.cinsoft.pl
CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
USUWANIE DPF I EGR
HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000
a może egr puszcza Tobie??
Sluchaj z tego co napisales to wnioskuje ze twoje auto jedzie 185km/h i ma wtedy niecale 4tys obrotow. Jesli masz skrzynie 5 a pewnie taka masz bo w 115 chyba nie bylo 6, to moim zdaniem przy 185 obroty powinny byc wyzsze. Tzn tak jest u mnie. Napewno jest cos ponad 4tys. Musial bym dokladnie sprawdzic. Ps troche nie na temat: załozylem dzis nowe hamulce zimmermann sport te nawiercane. Roznica kolosalna do seryjnych
115 ma inne przełożenie u mnie na 5 przy ok 3700 jest te 180km/h
no dokładnie to nie patrzałem ale na pewno nie przeszło 4 tys (skupiałem się na drodze), a jeszcze jedno pytanie czy jak przekręcacie zapłon to na początku wyświetla wam sie Check Active na wyświetlaczu razem z grzaniem świecy ???
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
seryjny dwu mas ile wytrzymuje w 115?? I od czego można włożyć coś mocniejszego? i jeśli zmieniam dwu mas od innej jednostki to co z dociskiem sprzęgłem?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki