mam zamontowany MBC narazie pokombinuje z seryjnym turbo. autko przeszło spory remoncik. ma większe ciśnienie paliwa możliwe że nawet zmienione wtryski bo listwa jest przerobiona, wodny IC wiec może coś tej mocy będzie miało. Może ktoś z was zmieniał kolor podświetlenia zegarów w swojej ar ? bo ta zieleń mnie dobija jak już o niej tylko myślę (taki sam kolor mam w służbowym PikaCzento hehe )

To daiałaj kolego i pisz jak to wszystko zacznie działać.Pozdro.

Witam, moja GTV TB przeszła już jakiś czas temu szereg modyfikacji podnoszących moc z braku czasu jeszcze nic na forum nie opisywałem. Wbrew pozorom dobrze utrzymane egzemplarze trzymają parametry (moja trzymała) i są dość podatne na modyfikacje tylko trzeba pamiętać najpierw zdrowa seria potem bawimy się w zmiany.
Zmiany:
Turbina hybryda środek Mitsubishi evo Big Td05-16G muszle powiększone Td05H-12b aby pasowała pod kolektor P&P
Wzmocniony Wastegate
MBC Properfekt
Orurowanie nierdzewne
Filtr powietrza ITG
Seryjny DV zastąpiony BOVem Bailey Motorsport. DV26 dwutloczkowm
FMIC 700 x 180 x 65 mm
Wydech 2,5’ nierdzewny, dwa tłumiki przelotowe DP 2,75’
Większe wtryski ( 359 cc )
Pompa paliwa na razie seria czeka na montaż Walbro 255
Dodatkowy map sensor
Ecumaster DET 2 wystrojony wstępnie
Wykres jak znajdę trochę czasu po ostatecznym strojeniu.
Pozdrawiam
damkien
Ostatnio edytowane przez damkien ; 24-04-2011 o 16:20
a ja wracam do tematu, w przyszłym tyg jadę zakładać IC, wydech zamówiony, potem nowe turbo i strojonko. Jak będą wyniki to wrzucę wykres.
A turbo zmieniam bo oryginał zaczyna okazywać chęci do regeneracji.
Wszystko dobrze się złożyło w czasie![]()
147 1.6 TS --> GTV 2.0 TS --> GTV 2.0 V6 TB
Wyzwanie to zakręt.

Tylko jak już wszystko pozmieniasz,wystrojsz i dopieścisz,to jej nie sprzedawaj!!!!!pozdro!
Punkt, a gdzie wydech zamówiłeś i jaka Cena?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki